Boschstraat als fietsstraat extra belicht

Foto: 076 fiets

Fietsers die donderdagmiddag door de Boschstraat reden, voelden zich even Max Verstappen. Ondanks de maximum snelheid van 30 kilometer per uur in de bekende Bredase winkelstraat, kregen fietsers een behandeling die deed denken aan een Formule 1-pitstop.

Afgelopen donderdag stond er op de Korte Boschstraat een heuse pitstraat opgesteld. Twee vriendelijke meiden leidden fietsers langs de gele pionnen een tent in waar de mensen onder het genot van een kopje koffie of thee hun fiets konden laten keuren.

Fietsstraat
Schietecat Tweewielers, Kamu en Appies Fietsen verzorgden de keuringen. Appies Fietsen: “Fietsers voelden zich vandaag even Max Verstappen. Leuk toch? We doen dit om de Boschstraat als ‘fietsstraat’ in het daglicht te zetten. Ondanks dat auto’s natuurlijk ook hartstikke welkom zijn! Daarnaast wil ik graag meewerken aan een mooiere stad. En die krijgen we onder meer door met z’n allen vaker te fietsen”.

De 076 fietst Pitstop is een initiatief van het Platform Boschstraat in samenwerking met ‘076 fietst’. Het doel van 076 fietst is om meer Bredanaars vaker op de fiets te krijgen. Naast deze actie vonden er dit jaar ook al acties plaats rondom de Landelijke Fiets naar je Werk dag en in het Valkenberg tijdens Palm Parkies.

 

Reacties

Cookieinstellingen