Volgende fase Drie Hoefijzers te Breda

Foto: AM

Gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM presenteert deze week het eerste deelplan voor het vervolg van Drie Hoefijzers in Breda.

Op het voormalige distributie- en opslagterrein van de bierbrouwer ligt een plan voor in totaal 270 woningen en appartementen. Het eerste deelplan telt 55 woningen met tuin, die later dit jaar in verkoop gaan.

Drie Hoefijzers

Drie Hoefijzers bestaat uit twee plandelen. In het zuidelijk deel, aan de Oranjesingel en rondom de Ceresstraat, is de afgelopen jaren nieuwbouw harmonieus ingepast tussen de karakteristieke gebouwen van de voormalige brouwerij. Fase 2 ligt tussen de Stationslaan, Terheijdenstraat en Doornboslaan. Met de presentatie van het eerste deelplan met 55 woningen krijgt deze tweede fase concreet een start.

Het ontwerp van de woningen komt van zes verschillende architecten (Brink architectuur en stedenbouw – Rotterdam, Diederendirrix architectuur & stedenbouw – Eindhoven, Grosfeld van der Velde architecten – Breda, Hans van der Heijden Architect – Amsterdam, Havermans : Hielkema Architecten – Breda, Mulleners + Mulleners Architecten – Haarlem en Bert Dirrix als supervisor). Hiermee is er een ruime diversiteit in kappen, gevels en kleuren en is een gevarieerd gevelbeeld ontstaan. De gevels hebben een rijke detaillering met reliëfs, verspringingen en accenten. Mede door het gebruik van hoogwaardige en duurzame materialen, hebben de woningen een klassieke en ook eigentijdse uitstraling.

De woningen worden aangesloten op stadsverwarming, waarmee een duurzaam alternatief voor de gasgestookte cv-ketel wordt geboden. De voorlopige prijsindicatie van de woningen is vanaf  € 335.000 v.o.n.

Met dit project geeft AM invulling aan één van haar kernthema’s: stad- en gebiedmaker. Zij biedt een woon-, werk- en verblijfsbestemming binnen de stad voor een breed publiek; zowel starters, (jonge) gezinnen als tweeverdieners en ouders van wie de kinderen uit huis zijn, vinden hier een fijne plek binnen de stad om te wonen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden