Start opleiding Sport en Bewegen en Sportleerbedrijf Breda

Foto: Tonny Presser

Donderdagmiddag openden Rob Neutelings, voorzitter van de Raad van Bestuur van ROC West-Brabant, en Daan Quaars, wethouder Sport van de Gemeente Breda officieel de nieuwe opleiding Sport en Bewegen van het Vitalis College en het Sportleerbedrijf Breda.

Het Sportleerbedrijf Breda is een gezamenlijk initiatief van de Gemeente Breda en het ROC West-Brabant en verbindt de nieuwe sportstudenten op allerlei manieren aan de beroepspraktijk.

180 nieuwe sportstudenten

Met een spectaculaire landing van twee parachutisten op het voetbalveld van voetbalvereniging Baronie, is de nieuwe opleiding Sport en Bewegen op het Vitalis College gestart. Onder toeziend oog van 180 nieuwe sportstudenten knipten beide bestuurders symbolisch een lint door. De studenten Sport en Bewegen hebben nu nog les in het gebouw van het Vitalis College aan de Terheijdenseweg, maar gaan medio 2021 sporten in het nieuwe Talentencentrum op diezelfde locatie.

Bestuursvoorzitter ROC West-Brabant Rob Neutelings: “Dit is een uniek moment, een letterlijk hoogtepunt, want dit zijn de allereerste 180 BOL-studenten op niveau 2, 3 en 4 van de nieuwe en volledige opleiding Sport en Bewegen die ook als eersten zullen afstuderen als medewerker Sport & Recreatie, sportinstructeur of sportcoördinator. De opleiding zit ook meteen helemaal vol! Dat geeft de behoefte aan van deze opleiding in Breda en omgeving.”

Sportleerbedrijf

Het Sportleerbedrijf matcht studenten van sportopleidingen aan de praktijk in de vorm van stages, projecten en opdrachten in het werkveld van de sport.
Daan Quaars: “Het Sportleerbedrijf Breda is een mooie samenwerking. Top dat zo studenten worden geholpen praktijkervaring op te doen en tegelijkertijd organisaties een bewustere of professionelere kijk ontwikkelen op bewegen of sport binnen hun vereniging of organisatie. Ik nodig dan ook andere Bredase instellingen en bedrijven van harte uit om zich bij het Sportleerbedrijf aan te sluiten. Samen trekken we de kwaliteit van sport en bewegen in Breda over de hele linie verder omhoog.” Neutelings: “Het Sportleerbedrijf maakt de opleiding nog aantrekkelijker, maar ook de verbinding met de praktijk vinden we erg belangrijk op het mbo, want daar leer je het vakgebied pas echt goed kennen. Daarom hebben we een intensieve samenwerking met de gemeente Breda in het Sportleerbedrijf Breda.”

Toekomstige sportprofessionals

Het Sportleerbedrijf Breda heeft een groot netwerk in het werkveld in de sport en zorgt voor kwalitatief goede stageplekken op het terrein van evenementenorganisatie, verenigingsondersteuning, bewegingsonderwijs, het sociaal domein (beweegstimulering), commerciële sport en sport & recreatie. Op die manier ondersteunt het Sportleerbedrijf studenten in hun persoonlijke ontwikkeling en wordt de kennis en kunde van deze studenten, onze toekomstige sportprofessionals, maximaal benut voor organisaties in de sport in Breda, en dragen we bij aan een vitale samenleving. Ook studenten van andere (sport)opleidingen kunnen via het sportleerbedrijf stagelopen in de sport.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden