Maand rust voor omwonenden Hostel Nightfight

Hostel Nightflight aan de Nijverheidssingel in Breda is vanaf woensdag 12 september 2018 een maand dicht. Dat heeft de burgemeester van Breda besloten nadat bij een controle in het hostel opnieuw alcohol is
aangetroffen. Het hostel heeft hier geen vergunning voor.

In maart 2017 werd voor de eerste keer alcohol in hostel Nightflight aangetroffen en volgde een waarschuwing van de burgemeester. Na het constateren van een tweede overtreding in december 2017 moest de zaak een week zijn deuren sluiten. Op 23 juni 2018 is voor de derde keer alcohol gevonden in het hostel. Dit leidt ertoe dat het hostel nu een maand lang dicht gaat.

Het in opspraak zijnde hostel bleek jaren zonder vergunning te opereren. Omwonenden vragen samen met de SP Breda herhaaldelijk om handhaving van de regels verbonden aan de exploitatie vergunning. Volgens de omwonenden wordt nog ieder weekend -ook deze zomer- 7-10 punten uit de exploitatie vergunning overtreden, zoals overlast van arriverende en vertrekkende gasten, permanente bewoning, het ‘hangen’ van gasten rondom het hostel (ook tot diep in de nacht), roken en drinken binnen het hostel, gebruik van het onbeveiligde platte dak als dakterras en het niet opruimen van het afval rondom het hostel.

“Hopelijk is dit een wijze les voor de eigenaar en beheerster en gaan ze zich vanaf nu aan de regels houden”, zei SP-fractievoorzitter Bas Maes toen vorige maand de maatregel opgelegd werd. “Zo niet, dan kunnen de omwonenden opnieuw op onze steun rekenen!”

 

 

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden