Albert Heijn en Sensoor vragen aandacht voor eenzaamheid met buurtlunches

Foto: Voedingscentrum

Verschillende filialen van Albert Heijn en hulplijn Sensoor organiseren tijden de Week tegen Eenzaamheid buurtlunches. Tijdens deze lunches gaan bewoners van Bredase buurten in gesprek met supermarktmedewerkers en vrijwilligers van Sensoor. De lunches vinden plaats in Albert Heijn-filialen.

In Breda eten onder meer medewerkers van de Albert Heijn aan het Brabantplein mee bij de buurtlunches. De vrijwilligers van Sensoor informeren deelnemers tijdens de lunch over eenzaamheid en gaan met ze in gesprek.

Kaartjes

Op de lunchtafel liggen kaartjes met vragen die tafelgenoten aan elkaar kunnen stellen om zo makkelijker een gesprek te starten. Ook worden er kaarten uitgedeeld waarmee deelnemers elkaar uitnodigen om kennis met elkaar te maken. De organisatie hoopt dat daardoor blijvende contacten ontstaan die eenzaamheid tegengaan.

Verbondenheid

De Week tegen Eenzaamheid gaat van start op 27 september en loopt door tot en met 6 oktober. In deze week wordt aandacht gevraagd voor eenzaamheid in Nederland. Volgens Sensoor voelt meer dan een miljoen Nederlands zich sterk eenzaam. De organisatie ziet de gezamenlijke lunches als een uitgelezen mogelijkheid om ‘verbondenheid deels te herstellen’.

Iedereen is uitgenodigd om aan de lunches mee te doen. Aanmelden is wel verplicht en kan in Bredase filialen van Albert Heijn, waaronder in de locatie aan het Brabantplein.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden