100 rammelbakken keren terug op Breepark

Foto: Rammelbakken Reis

Breda verwelkomt meer dan honderd gepimpte rammelbakken op zaterdagmiddag 22 september. Dan eindigt een 7-daagse roadtrip voor bijna 300 deelnemers op Breepark. Wie van bijzondere auto’s houdt moet zeker even komen kijken.

De ruim honderd rammelbakken deden deze week mee aan de derde editie van De Rammelbakken Reis, van Breda naar Nice en weer terug. Een 7-daagse roadtrip met teams van 2-4 personen die meereizen in oude Rammelbakken. Allemaal voertuigen die niet meer dan 750 euro kosten, met bouwjaar 2000 of ouder en uniek zijn gepimpt.

Huwelijksreis in een rammelbak

De organisatoren Rogier van Wijngaarden en Tjarko van Doormaal zijn ongelofelijk enthousiast over deze editie: “Het is voor ons als organisatie top om te zien wat zo’n roadtrip doet met mensen. De voertuigen zien er te gek uit en bij de deelnemers zelf zien we gedrevenheid en enthousiasme. De kracht van een gedeelde interesse, de prachtige en met zorg door ons uitgezochte routes en de ludieke acties tijdens de trip verbindt ze echt met elkaar. Ons doel is dat de deelnemers een belevenis krijgen die ze zich nog lang zullen herinneren. Het leuke is dat elk team wel een eigen verhaal heeft om mee te doen. Zo hebben we team ‘King & Queen’ die hun huwelijksreis beleeft deze week, zijn er teams die voor het goede doel rijden en is er een team die elkaar heeft ontmoet tijdens een eerdere editie en nu samen deze editie rijdt. De prille relatie van dit team wordt goed op de proef gesteld, want De Rammelbakken Reis heet niet voor niets zo. Elke dag stonden er wel een paar teams met pech langs de kant van de weg. Maar op die momenten spatte het saamhorigheidsgevoel er van af. Iedereen hielp elkaar met het doel om uiteindelijk de finish samen te halen. Wij voorspellen dat de relatietest met glans wordt doorstaan!”

Rammelbakken onthaal

Het onthaal van de rammelbakken vindt plaats op het centrale plein op Breepark. Iedereen is welkom om tussen 15.00 – 17.00 uur te komen kijken naar de stoet van binnenkomende rammelbakken. Er zijn broodjes en drankjes verkrijgbaar; de lokale McDonald’s serveert met een leuke korting voor de liefhebbers het ‘Rammelbakken menu’. De toegang tot het evenemententerrein is gratis.

Over de Rammelbakken Reis

De Rammelbakken Reis is een 7-daagse roadtrip door Europa met een auto van maximaal 750 euro. De deelnemers formeren hun eigen vriendenteam waarmee ze 7 dagen lang uitdagende en bijzondere routes
gaan rijden. Het gaat hierbij niet om snelheid, maar men kan wel punten verdienen met ludieke vragen en opdrachten. Het start- en eindpunt ligt in Nederland. De overnachtingen tijdens de reis, inclusief ontbijt, worden geregeld door de organisatie en zijn inbegrepen in de prijs van deelname. Het maximum van 150 teams garandeert een persoonlijke, sportieve en gezellige basis. Het belooft de ultieme uitdaging voor vrienden te zijn: “vriendschap is de basis, de uitdaging de beproeving”.

Reacties

Cookieinstellingen