Keuzegids Hbo 2019: Avans is de beste grootste hogeschool

Foto: Avans

Volgens studenten is Avans Hogeschool dit jaar voor de vijfde keer op rij de beste grote hogeschool van Nederland. Dat blijkt uit de Keuzegids Hbo 2019 die vandaag verschijnt.

“Avans weet de voordelen van kleinschaligheid ook op grote schaal vast te houden”, stelt de Keuzegids. Studenten zijn met name tevreden over de sfeer bij Avans en de betrokkenheid van de docenten.

De Keuzegids verschijnt jaarlijks en is bedoeld om scholieren te helpen bij hun studiekeuze. De ranglijst is gebaseerd op resultaten van de Nationale Studenten Enquête (NSE), studiesuccescijfers (ministerie OCW) en de keuring van de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO).

“Kleinschaligheid werkt bij Avans ook in het groot”

Volgens de Keuzegids wordt Avans gewaardeerd door de kleinschaligheid: “Hogeschool Avans heeft meer dan 30.000 studenten, maar van massaliteit is weinig sprake. De school is opgesplitst in meer dan twintig academies die in grote mate zelfstandig zijn. Zo weet Avans de voordelen van kleinschaligheid ook op grote schaal vast te houden.”

“Trots op onze community”

Voorzitter van het College van Bestuur van Avans Paul Rüpp is trots: “Deze uitslag is een groot compliment naar onze docenten en medewerkers die zich iedere dag inzetten voor en zeer betrokken zijn bij onze studenten. Zij zorgen ervoor dat studenten zich gezien en gehoord voelen. Dat we al tien jaar in de top 3 staan, betekent niet dat we achterover leunen. We leiden studenten op voor nieuwe beroepen, geven samen vorm aan het onderwijs van de toekomst en bereiden ons voor op een nieuwe generatie studenten.”

Nummer 1-noteringen

Van de 57 Avansopleidingen staan er 33 in de top 3 van hun eigen categorie. Daarvan staan 10 opleidingen op de eerste plaats. 14 opleidingen op de tweede plaats en 9 opleidingen staan op plek 3. In totaal zijn 26 opleidingen 1 of meer plaatsen gestegen.

Er zijn nummer 1-noteringen voor de Bredase opleidingen Milieukunde en Communication & Multimedia Design en de Bossche opleidingen Business Innovation, Chemie, Informatica, Technische Bedrijfskunde, Technische Informatica, Bedrijfskunde, Integrale Veiligheidskunde en Ondernemerschap en Retailmanagement.

Topopleidingen

13 opleidingen van Avans krijgen in de Keuzegids het kwaliteitszegel ‘Topopleiding’. Dat betekent een score van 75 punten of meer (van de 100). De topopleidingen zijn de Bossche opleidingen Business Innovation, Chemie, Elektrotechniek, Informatica, Technische Bedrijfskunde en Technische Informatica. Ook de Bredase opleidingen Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek, Chemie, Chemische Technologie, Human Resource Management, Milieukunde en Fysiotherapie mogen zich Topopleiding noemen, evenals de Tilburgse opleiding Technische Bedrijfskunde.

Keuzegids Hbo

De Keuzegids Hbo is een onafhankelijke gids die wordt uitgegeven door centrum Hoger Onderwijs Informatie (C.H.O.I.). Meer informatie per opleiding en de verantwoording van de methode zijn te vinden op www.keuzegids.nl.

Elsevier

Het onderzoek ‘Beste studies 2018’ van weekblad Elsevier dat gisteren verscheen, bevestigt de toppositie van Avans. Elsevier noemt Avans de beste ‘brede hogeschool’.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden