Het Fonds voor de Sport Breda overhandigt eerste cheque

Foto: Fonds voor de Sport Breda

Vrijdag heeft het Fonds voor de Sport Breda haar eerste financiële bijdrage overhandigd aan de Specials KIDS-dag. Deze sportdag voor kinderen met- en zonder beperking is een jaarlijks terugkerende evenement voor kinderen uit Breda.

Naast atletiek worden nog zo’n 20 andere takken van sport aangeboden. Doel van de dag is kinderen kennis te laten maken met verschillende sporten en sportverenigingen. De doelstelling van deze dag sluit volledig aan bij de doelstelling van het fonds; het voor zoveel mogelijk mensen in Breda mogelijk maken deel te nemen aan beweeg- en sportactiviteiten.

Nederlanders geven steeds meer geld aan goede doelen: ruim 85 procent van de huishoudens doet aan liefdadigheid. Er wordt aan veel verschillende organisaties gedoneerd; op het gebied van gezondheid, welzijn & cultuur, internationale hulp en natuur, milieu & dierenwelzijn. Sport als goed doel is nog geen gemeengoed. Daar wil Stichting Fonds voor de Sport Breda verandering in brengen.

Donaties die worden gedaan bij het fonds, worden ingezet voor sport- en beweegactiviteiten in Breda. Sport- en beweegaanbieders kunnen hiervoor een aanvraag bij het fonds indienen. U kunt hierbij denken aan de financiële ondersteuning voor de organisatie van activiteiten voor specifieke groepen, kennis of middelen voor de opleiding van vrijwilligers en trainers of investeringen om een sportvereniging toegankelijker te maken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen