Alwel schaart zich achter omwonenden Night Flight

Foto: Overlast Nightflight Breda

Na een inventarisatie onder omwonenden over het in opspraak geraakte hostel Night Flight, heeft woningscorporatie Alwel een handhavingsverzoek ingediend bij de gemeente Breda.

“We willen de situatie voor omwonenden normaliseren, zodat zij geen last meer hebben.”, laat Jos Hendrickx (Alwel) weten aan BN De Stem. Er hebben tijdens de onlangs gehouden enquête minimaal 15 personen geklaagd bij Alwel over het hostel.

De SP Breda steunt de omwonenden al langer in hun strijd, dat de voorwaarden verbonden aan de exploitatie vergunning nagekomen worden. SP-fractievoorzitter Bas Maes: “Alwel is een sterke bondgenoot en het maakt bovendien duidelijk dat er wel degelijk een groot probleem is. Wie dacht dat na tot twee keer toe het hostel een maand sluiten, de eigenaar en exploitant hun leven zouden beteren, komt bedrogen uit. Het is triest, maar als Night Flight zo doorgaat, is permanente sluiting onontkoombaar.”

In een reactie laat een van de omwonenden blij te zijn met de steun vanuit Alwel. Na een maand sluiting op last van de burgemeester, ging afgelopen weekend het hostel weer open. Volgens omwonenden werden voor de maand sluiting ieder weekend 7-10 punten van de voorwaarden van de exploitatie vergunning geschonden. Ook afgelopen weekend werden “de meest eenvoudige eisen niet nagekomen” en werd de exploitatie vergunning genegeerd.

Reacties

Cookieinstellingen