Parkinson Café Breda over het PEPP

Foto: Pixabay

Het Parkinson Café Breda organiseert op vrijdag 26 oktober een middag over het Patiënt Educatie Programma Parkinson (PEPP).

Dit zelfmanagementprogramma is erop gericht om de psychologische en sociale problemen voor o.a. mensen met de ziekte van Parkinson en hun partner in het dagelijks leven te verminderen. Jolanda Kanters (logopedist) en Ada de Gruijter (maatschappelijk werker) van het revalidatiecentrum Revant in Breda geven op 26 oktober een presentatie over dit programma. Mensen met de ziekte van Parkinson en hun mantelzorgers zijn welkom van 14:00 – 16.00 uur in ‘t Web, Zuringveld 1, Teteringen (inloop vanaf 13.30 uur).

Het hebben van de ziekte van Parkinson heeft niet alleen lichamelijke, maar ook psychologische en sociaal-emotionele gevolgen. De ziekte van Parkinson kan leiden tot een sociaal isolement of er kunnen beperkingen ontstaan die werk of een zinvolle dagbesteding in de weg staan. Ook kunnen relationele veranderingen en gevoelens van schuld of schaamte, stress, angst en depressie ontstaan. De ziekte van Parkinson kan daarmee een grote weerslag hebben op de kwaliteit van leven van de persoon met Parkinson en dat van de partner. In Europees verband is daarom dit Patiënt Educatie Programma Parkinson (PEPP) ontwikkeld.

Parkinson Café Breda

Parkinson Café Breda is een informeel trefpunt voor mensen met de ziekte van Parkinson, hun familie en mantelzorgers. Elke maand is er een gezellige middag met praktische informatie. Toegang is vrij en er is voldoende parkeergelegenheid.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden