Gratis studie- en beroepskeuze event in Breepark Breda

Foto: Pexels

In Breepark Breda vindt op donderdag 15 november een uniek educatief evenement plaats: Studie Experience en Xperience Abroad Fair, een gratis en interactief studie- en beroepskeuze event voor leerlingen van het voortgezet onderwijs en MBO-schoolverlaters.

Tijdens Studie Experience zullen diverse regionale en nationale opleidingsinstellingen, organisaties en bedrijven zich presenteren. Voor leerlingen is dit dé manier om zich te oriënteren op hun toekomst. Xperience Abroad Fair is een buitenlandbeurs voor iedereen die gek is op het buitenland, andere culturen en reizen. De beurs richt zich op educatieve studiemogelijkheden in het buitenland. Hier vind je een breed scala aan internationale universiteiten, taalscholen en bedrijven en vertellen allerlei reisprofessionals, studieadviseurs en diverse onderwijsinstellingen wat je te wachten staat als je kiest voor een studie of educatief programma in het buitenland.

Wat is er mogelijk later?

Tijdens de twee beurzen kunnen leerlingen en studenten op een ongedwongen en interactieve manier kennismaken met alle mogelijkheden na de middelbare school: van opleidingsmogelijkheden tot buitenlandervaring. Het is belangrijk voor leerlingen om zich te verdiepen in alle mogelijkheden die er zijn, om in een later stadium verkeerde keuzes te voorkomen.

‘Zeker een kijkje nemen’

De exposanten op Studie Experience organiseren allerlei leuke activiteiten om leerlingen te enthousiasmeren en een beter beeld te geven van hun vakgebied. Het is een event waar van alles te zien en te beleven is zodat leerlingen een goed onderbouwde keuze kunnen maken. Juist deze activiteiten bieden de mogelijkheid om op een laagdrempelige manier kennis te maken met verschillende branches. Zo kun je bijvoorbeeld bij de stand van SVO Vakopleiding Food een smoothie maken.

Miriam Haagh, wethouder Gezondheid, Wijkaanpak en Leren: “Heel mooi dat er dit jaar een Studie Experience in Breda plaatsvindt. Breda zelf is een studentenstad met twee van de beste hogescholen van Nederland (..) maar er zijn elders in het land nog zoveel meer opleidingen die wellicht ook goed bij je passen. Een beurs als deze helpt jongeren een beeld te vormen en een keuze te maken in het ruime aanbod aan vervolgopleidingen. En dat onder 1 dak. Ga vooral een kijkje nemen.”

Internationaal

De exposanten op Xperience Abroad Fair komen vanuit de hele wereld naar Breepark Breda om leerlingen en studenten te inspireren en adviseren over de studiemogelijkheden in het buitenland. Internationale universiteiten, diverse taalscholen en educatieve programma’s zoals High School, tussenjaarreizen en internationale stagebedrijven verzorgen interessante seminars over de veelzijdige opties. Ook komen er diverse reisbloggers en -specialisten naar de beurs om te vertellen over hun buitenlandervaring.

Gratis entree en parkeren

Studie Experience & Xperience Abroad Fair vinden plaats op donderdag 15 november 2018 in Breepark Breda aan de Bavelseparklaan. De beurzen zijn geopend voor bezoek van 10:00 tot 21:00. De toegang en het parkeren zijn gratis! Aanmelden voor bezoek kan via www.studie-experience.nl/breda of registratie.studie-experience.nl/xperienceabroad. Hier vind je ook meer informatie over de beurzen en een overzicht van alle exposanten.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden