De wintertijd gaat weer in…, wellicht voor de laatste keer. Wat vind jij?

Foto: CC0 Creative Commons

Komende nacht gaat de wintertijd weer in. In de nacht van zaterdag 27 op zondag 28 oktober 2018 wordt om 3.00 uur de klok een uur teruggezet en wordt het weer 2.00 uur. We ‘kunnen’ dus een uurtje langer slapen!

Wintertijd = ‘standaard tijd’

Er is op dit moment veel discussie over of we hiermee door moeten gaan. De Europese Unie heeft aan haar lidstaten gevraagd voor 1 april een besluit te nemen of de lidstaten de zomertijd aan willen houden of de wintertijd. Wist je dat de zomertijd bedacht is om energie te besparen? De wintertijd is eigenlijk de ‘standaard’ tijd. Als de zomertijd ook op 1 januari zou gelden, zou het pas om 9.00 uur ’s morgens licht worden!

Wat vind jij daar eigenlijk van?

Zomertijd of wintertijd, moeten we toch in het laatste weekend van maart 2019 nog één keer terug naar de zomertijd en het zo laten? Moeten we hetzelfde doen als België, Duitsland en Frankrijk? Of moeten we daar een referendum over gaan houden en de inwoners van Nederland daarover laten beslissen? Of heb jij een ander idee? Laat het ons weten op onze Facebookpagina. We zijn benieuwd!

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden