Ontmoeten & zo pakt groots uit met circusthema

Kom naar ons circus
Foto: Ontmoeten & Zo

Vraagt u zich soms ook af wat er toch allemaal gebeurt in dat gebouw aan Zandoogjes 9 , achter de Ettensebaan? Je ziet er regelmatig busjes komen en gaan, maar wat doen ze daar toch? En wat gaat er gebeuren op 30 oktober? Daarop geven wij jullie graag een antwoord.

Op dit adres is KDC Zandoogjes gevestigd, een kinderdienstencentra (KDC) van Amarant. Hier kunnen kinderen met een ontwikkelingsachterstand terecht samen met hun gezin. Het bijzondere aan dit centrum is dat er drie organisaties in het pand zitten: Kober Kinderopvang, Het Vitalis College en Amarant. Gericht om kinderen met één of meerdere beperkingen te begeleiden en te behandelen. Om de beste begeleiding te kunnen bieden werken zij intensief samen met andere centra, zoals de revalidatiecentra.

Ontmoeten &  Zo

Samen met ouders is er nagedacht hoe dit signaal op te pakken en er een platform aan te geven. Zo is Ontmoeten & Zo geboren. Iedere maand wordt er een themabijeenkomst met praktische informatie georganiseerd voor en door ouders, verwanten en betrokkenen van een zorgintensief kind. Bent of kent u iemand voor wie deze bijeenkomsten interessant kan zijn, kom dan gerust vrijblijvend een kijkje nemen bij onze bijeenkomsten. Voor meer informatie en de data van de bijeenkomsten kunt u een kijkje nemen op: www.amarant.nl/ontmoeten-en-zo.

FEEST!

Ontmoeten & Zo gaat op 30 oktober groots uitpakken. Gezinnen worden in het zonnetje gezet middels een feest in Circusthema! De kinderen worden opgevangen door professionals, de ouders hebben hun handen vrij om – onder het genot van een hapje & drankje- te kletsen met elkaar. Voor de kinderen zijn er tal van activiteiten; samen circus acts oefenen, oud Hollandse spelletjes, een springkussen, een clown, de kinderen worden geschminkt en er is nog veel meer verwennerij!

Bijzonder hierin is ook de samenwerking met leerlingen van Vitalis. Samen leren onder 1 dak, staat hoog in ons vandaal. Studenten van het Vitalis College verzorgen de hapjes voor de kinderen, zijn actief in de bediening én begeleiding van de kinderen. De leerlingen brengen het geleerde op deze manier gelijk in de praktijk. Wat een mooie samenwerking! Hopelijk veel tevreden snoetjes aan het einde, ouders die genieten en mooie verbindingen die ontstaan’Er dat er na afloop terug geblikt worden op een mooie dag.

Heeft u vragen over onze zorg of hoe wij u kunnen helpen? Schroom niet om contact met ons op te nemen via het secretariaat via mail : [email protected] of bel : 076-5230400. Ook als je als vrijwilliger een handje wilt helpen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden