Sloop of hoop voor het Backer en Rueb fabrieksgebouw?

Foto: Omroep Brabant

Zijn ze rijp voor de sloophamer, of is er toch nog hoop voor acht lege gebouwen in Brabant? Met die vraag onderzoeken de studenten Peter, Judith, Niels en Bibi een lege fabriek, kerk, school, kantoor boerderij en andere gebouwen in Brabant.

Ze gaan op zoek naar de verhalen die achter de kale muren schuilen. Wie werkten, woonden of geloofden hier? En wat brengt de toekomst voor deze plek? Is er een nieuwe bestemming denkbaar, en hoe zou dat er dan uit zien?

In acht uitzendingen van het TV-programma ‘Sloop of Hoop’ buigt het team, met studenten van Fontys, Avans Hogeschool en Breda University of Applied Sciences zich over acht leegstaande Brabantse gebouwen. De uitzendingen zijn vanaf vrijdag 2 november 2018 elke vrijdag om 18.00 uur te zien op Omroep Brabant. Op vrijdagavond worden de uitzendingen elk uur herhaald.

Eerste aflevering: Backer en Rueb in Breda
Voor de eerste aflevering reist het studententeam naar Breda. Wie de restanten van de machinefabiek van Backer en Rueb ziet, zou niet geloven dat in die stenen 150 jaar Bredase geschiedenis zit opgesloten. Oud-werknemers Ton en Joop leiden de studenten rond en laten de geschiedenis herleven. De ‘vooruitgang’ biedt misschien ruimte voor winkels of appartementen? Studenten Peter, Judith, Niels en Bibi bestuderen het pand en zijn omgeving en bedenken een plan.

Andere uitzendingen

Datum Leegstaand gebouw Plaats
02-11 Backer en Rueb fabrieksgebouw Breda
09-11 Lege stal Heusden
16-11 Postgebouw Roosendaal
23-11 Spoorwachtershuisje Veghel
30-11 Cementrum ‘s-Hertogenbosch
07-12 Sint Jozefkerk Geldrop
14-12 Nassau Dietzkazerne Budel
21-12 Zwembad Arkendonk Oosterhout

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden