Nieuw platform laat regionaal zorgaanbod zien met website en app

Foto: Amphia

De regio West-Brabant heeft vanaf november een nieuw zorgplatform voor zowel zorgprofessionals als burgers. De website zoekjezorgaanbieder.nl geeft huisartsen en praktijkondersteuners inzicht in het zorgaanbod in de regio. Het platform is een initiatief van verschillende huisartsenorganisaties en de regionale ziekenhuizen Amphia en Bravis.

Het nieuwe platform biedt informatie over het regionale zorgaanbod aan via een app en een website. In eerste instantie worden aanbieders in de geestelijke gezondheidszorg vermeld. Huisartsen en praktijkondersteuners GGZ kunnen op deze wijze samen met hun patiënt de best passende zorgaanbieder vinden. De website is gedeeltelijk openbaar, zodat ook burgers kunnen zoeken.

Daarnaast kunnen zorgprofessionals via het platform informatie uitwisselen. Zorgprofessionals die nog niet op de website zijn opgenomen, kunnen via het serviceformulier hun organisatie of praktijk aanmelden. Om hiervoor in aanmerking te komen, moeten zij wel vermeld staan in het BIG-register.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden