Hoe ga je om met iemand in een psychose?

Foto: STiB

Psychoses zijn vaak ongrijpbaar en onvoorspelbaar. Er rust een taboe op psychotische stoornissen. Veel mantelzorgers die zorgen voor iemand met zo’n stoornis ervaren een gevoel van onmacht en spanning.

Speciaal voor deze mantelzorgers organiseert StiB de bijeenkomst ‘Niets is wat het lijkt’. Deze bijeenkomst is op woensdagmiddag 28 november van 14:00 – 16:00 uur op Heerbaan 100, Breda. Aanmelden kan via [email protected] of 076-750 32 00. Deelname is gratis.

Maar liefst 8% van de Nederlandse bevolking heeft wel eens een psychotische ervaring gehad. Toch lijkt het voor veel mensen een ver-van-mijn-bed-show. Er heerst veel onwetendheid en er zijn veel vooroordelen. Naasten stuiten vaak op onbegrip of zelf afwijzing van hun omgeving. Het is dan ook niet verrassend dat deze mantelzorgers veel risico lopen op overbelasting.

Tijdens de bijeenkomst ‘Niets is wat het lijkt’ krijgen mantelzorgers tips en handvatten hoe het best om te gaan met iemand met een psychotische stoornis. Ook komt aan de orde hoe je een psychose kunt herkennen en welke organisaties benaderd kunnen worden voor hulp, informatie en advies. De bijeenkomst wordt gegeven door StiB en Indigo Brabant. Mantelzorgers zijn van harte welkom. Ook voor vrijwilligers belooft het een interessante middag te worden.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden