Gemeente pakt hardrijders Zuidelijke rondweg aan

Foto: Gemeente Breda

De gemeente pakt met nieuwe waarschuwingsborden en snelheidscontroles hardrijders op de Zuidelijke rondweg aan. Die oplossing was het resultaat van gesprekken tussen de gemeente, de gemeenteraad en buurtbewoners over de ontwikkelingen van de rondweg. De politie kan er in de toekomst gebruik maken van zes veilige plekken om controles uit te voeren.

Wijkbewoners wilden de snelheid op de rondweg verminderen. Om hardrijders te kunnen aanspreken op hun gedrag zijn daarom zes plekken aangelegd waar de politie hun snelheid kan meten. Vier borden langs de kant van de weg wijzen op die controle.

Wethouder Boaz Adank is tevreden met de oplossing: ‘Uit gesprekken over de Zuidelijke rondweg komen niet alleen idee├źn en suggesties om de stad toegankelijk en de wijk leefbaar te houden op de lange termijn, maar ook aandachtspunten die direct kunnen worden aangepast, zoals snelheid. Met deze nieuwe borden en mogelijkheden om controles uit te voeren komen wij tegemoet aan wensen van bewoners en de raad.’

Reacties

article
231126
De gemeente pakt met nieuwe waarschuwingsborden en snelheidscontroles hardrijders op de Zuidelijke rondweg aan. Die
https://breda.nieuws.nl/nieuws/231126/gemeente-pakt-hardrijders-zuidelijke-rondweg-aan/
2018-11-27T10:00:27+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/55/2018/11/26224205/Pb-77-Aanpak-snelheid-automobilisten-Zuidelijke-Rondweg.jpg
hardrijders, snelheid, zuidelijke rondweg
Nieuws