STZ-ziekenhuizen lanceren STZ Topklinisch Zorgregister

Foto: Amphia Ziekenhuis

Het Amphia ziekenhuis in Breda is samen met de 25 andere topklinische ziekenhuizen opgenomen in het deze week gelanceerde STZ Topklinisch Zorgregister. Dit register heeft als doel transparantie te bieden over de kwaliteit van zeer complexe, topklinische zorgfuncties.

Het online te raadplegen register www.stz.nl/zorgregister is het eerste in zijn soort. De 26 Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen (STZ) hebben de afgelopen vier jaar gewerkt aan het online register. Dat toetst de kwaliteit van hooggespecialiseerde en complexe zorgfuncties, topklinische zorg genoemd, binnen de topklinische ziekenhuizen.

Amphia is opgenomen met de erkende functie van orthopedisch chirurg professor dr. Denise Eygendaal: complexe pathologie van de elleboog en onderarm. De komende periode wordt het aantal als topklinisch beoordeelde zorgfuncties verder uitgebreid. Het is de verwachting dat meerdere functies van Amphia op korte termijn worden erkend.

Het openbare register is in de eerste plaats bedoeld voor patiënten en andere belangstellenden, maar ook voor de ‘eerstelijnszorg’-verwijzers zoals huisartsen en artsen bij doorverwijzende ziekenhuizen.

STZ-directeur Fenna Heyning: “In alle bescheidenheid die past bij een ‘work in progress’ zijn we enorm trots op het register dat vandaag online is gekomen. Met het STZ Topklinisch Zorgregister dragen de 26 topklinische opleidingsziekenhuizen bij aan een zo groot mogelijke transparantie over de kwaliteit van de complexe zorg in ons land. Met het register kunnen ziekenhuizen en huisartsen hun patiënten gaan verwijzen op strikt inhoudelijke gronden. Ze kunnen er eenvoudig vinden wáár en hoe complexe zorg op topklinisch niveau wordt aangeboden.”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden