Santa Run brengt 10.000 euro op voor Bredase goede doelen

Foto: Rotary Santa Run Breda

Bijna 500 kerstmannen hebben zondagmiddag in het Ginneken meegedaan aan de Rotary Santa Run Breda. Deelnemers liepen door de aanschaf van hun startbewijs voor twee Bredase goede doelen. De loop bracht tienduizend euro op.

De opbrengst van de loop gaat naar Happy Hippo, die kinderen van wie ouders afhankelijk zijn van de Voedselbank in Breda de mogelijkheid geeft om hun verjaardag te vieren, en Stichting Vrienden van het Amphia. Die gaat kinderkamers in het nieuwe Amphia Ziekenhuis voorzien van magnetisch wandprints waar kinderen zelf figuren kunnen uitzoeken en opplakken.

“We zijn ontzettend blij met de opbrengst van deze editie”, laat voorzitter van de Rotary Santa Run-commissie Rutger Westenburg weten. “Het is natuurlijk een ontzettend leuk evenement, maar ook gaaf dat alle deelnemers samen dit voor elkaar hebben gekregen. De bijdrage van onze trouwe sponsors maakt het compleet.”

De Santa Run was na een uitstapje van twee jaar terug in het Ginneken als onderdeel van de kerstmarkt in het Ginneken. Deelnemers konden kiezen uit een of twee rondes van 3 kilometer. De route van deze editie voerde de lopers door een voor de gelegenheid extra feestelijk Mastbos. Sambabands Maisquenada en Percussão zorgden samen met percussiegroep Divertimento voor opzwepende muziek op verschillende plaatsen langs de route. In het Mastbos was er voor de enthousiastelingen nog een bootcamp waaraan meegedaan kon worden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen