Tot dusver 7 miljoen uitgekeerd na kluisroof

Foto: ANP

De Rabobank heeft tot dusver 7,1 miljoen euro uitgekeerd aan de gedupeerden van de kluisjesroof in Oudenbosch. De bank heeft dat woensdag bekendgemaakt tijdens een zitting in de strafzaak tegen twee verdachte beveiligers.

Volgens de bank gaat het vooral om gestolen geld dat tot dusver is vergoed, zo meldt het ANP. Tijdens de spectaculaire diefstal uit de kelder van het bankfiliaal werden begin maart driehonderd kluisjes leeggeroofd. De claims van ruim 60 procent van de safelokethouders zijn tot dusver afgewikkeld, zegt de Rabobank. De verwachting is dat in maart volgend jaar 90 procent is uitgekeerd en ongeveer duidelijk is wat het totale schadebedrag is.

Het is voor het eerst dat de bank zo precies de schade van de beroving noemt. Claims die nog niet zijn afgewikkeld gaan vooral over sieraden. Ongeveer 5000 sieraden zijn na de kluisroof achtergebleven in de kelder. Daarvan zijn er tot dusver 2000 geretourneerd aan klanten.

De twee verdachte beveiligers werden in april gearresteerd en zitten nog steeds vast. Ze zouden de deur van de bank hebben opengezet en het alarm hebben uitgeschakeld. De politie denkt dat ze zo de kans hebben gegeven aan twee oud-collega’s van hetzelfde beveiligingsbedrijf om de kluiskelder leeg te roven. De twee hoofdverdachten zijn nog niet opgespoord.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden