Vrijwilligerswerk maakt gelukkig

Foto: Esther Hereijgers.

Het is de tijd van goede voornemens. Bijvoorbeeld een waardevolle invulling van vrije tijd, nieuwe werkervaring opdoen of er echt even voor een ander zijn, die dat hard nodig heeft.

Welk voornemen ook, je maakt ze in 2019 waar door vrijwilliger te worden bij Steunpunt informele zorg Breda (StiB). Er is een breed aanbod, voor ieder wat wils.

Vrijwilligerswerk maakt gelukkig

Vrijwilligers van StiB nemen taken over van een mantelzorger, zodat deze even tijd voor zichzelf heeft. Ze maken bijvoorbeeld een wandeling met een oudere man die dementie heeft. Ze bieden een luisterend oor aan een jonge vrouw die leidt aan een chronische ziekte of pakken een terrasje met een jongere met psychische problemen. Het vrijwilligerswerk bij StiB biedt voor elk wat wils en sluit aan bij de wensen en mogelijkheden van de vrijwilliger.

Ronald bezoekt leeftijdsgenoten met dementie: “Ik ben erg tevreden met mijn werk als vrijwilliger. Het zijn echt gouden matches.” Angela: “Ik ben het steuntje in de rug als mensen zelf niet in contact durven komen met anderen. Het doet de ander goed en ik krijg er energie van.” Ook uit wetenschappelijk onderzoek blijkt: vrijwilligerswerk maakt gelukkig!

Een wereld van verschil

Veel mensen zorgen langdurig voor een ander. Dat heet mantelzorg. Voor mantelzorg kies je vaak niet. Het overkomt je. Wat begint met een uurtje zorgen per week, kan soms uitlopen op dag en nacht klaar staan voor de ander. Dan kan mantelzorg een zware belasting worden. Vrijwilligers van StiB nemen tijdelijk de zorg thuis over, zodat de mantelzorger de batterij weer op kan laden. Ook daar waar vanuit de omgeving niet voldoende steun is, bieden de vrijwilligers uitkomst. Vrijwilligers zijn van onschatbare waarde voor mantelzorgers. Slechts een paar uur van hun tijd maakt voor de mantelzorgers een wereld van verschil!

Meer informatie & aanmelden

Mensen die interesse hebben in vrijwilligerswerk bij StiB, kunnen contact opnemen voor een vrijblijvend gesprek over wat bij hen past, via 076 750 32 00 of [email protected]. Of kijk voor meer informatie op www.stib-breda.nl/vrijwilligers.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden