Tips voor je huisdier om oud en nieuw door te komen

Foto: Pixabay

Enkele tips om de jaarwisseling voor je huisdier zo aangenaam mogelijk te laten verlopen:

  • Bij katten; Laat deze, indien mogelijk, enkele dagen voor en na de jaarwisseling niet meer naar buiten.
  • Bij honden; Laat je hond in de dagen rond de jaarwisseling alleen aangelijnd en op afgelegen plekken (zoals het bos) uit in plaats van in en rondom woonwijken.
  • Laat je dier zelf een veilige plek zoeken; Biedt of creëer ‘verstop plekken’ waar het dier zich veilig kan voelen (bijvoorbeeld een bench met daaroverheen een deken). Leg op deze plekken eventueel ook een kledingstuk met je eigen geur eraan.
  • Blijf zelf rustig; Wanneer je zelf druk en onrustig gaat doen, zal je huisdier dat voelen en de indruk krijgen dat er echt iets ergs aan de hand is.
  • Bevestig de angst niet door het dier te troosten, maar laat deze wel steun zoeken door bij of tegen je aan te liggen als deze daar behoefte aan heeft.
  • Bij honden; Zorg voor afleiding en gedraag je opgewekt. Door spelletjes te spelen of het dier iets lekkers aan te bieden leidt je de aandacht af van de geluiden buiten en laat je ook zien dat deze geluiden ‘niets bijzonders’ zijn.
  • Bij katten; Doe juist niet (overdreven) opgewekt, maar doe niet anders dan zoals je normaal gesproken doet. Veel katten zijn ‘gewoonte dieren’ en raken juist van slag als dingen afwijken van de normale routine.
  • Mocht het voor het dier toch nog te stressvol zijn, dan kun je in overleg met je dierenarts overwegen om angstverminderende medicatie te geven. Dit zal de angst remmen en je dier weer meer toegankelijk maken. Laat je wel goed informeren over eventuele bijwerkingen van de medicatie.

Vuurwerk afsteken mag alleen op 31 december vanaf 18.00 uur ’s avonds tot 1 januari 2.00 uur ’s nachts.

Bron: dierenasiel Breda

 

Reacties

article
231963
Enkele tips om de jaarwisseling voor je huisdier zo aangenaam mogelijk te laten verlopen: Bij
https://breda.nieuws.nl/nieuws/231963/tips-voor-je-huisdier-om-oud-en-nieuw-door-te-komen/
2018-12-30T08:48:52+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/55/2018/12/30124814/dog-2785074_1920.jpg
Nieuws