Veertien nieuwe nul-op-de-meter huurwoningen in Geeren-Zuid

Foto: Alwel

De op één na laatste woning van nieuwbouwproject NUL76 staat. Vandaag plaatste wethouder Daan Quaars de schoorsteen van deze woning. Vanaf morgen staan al deze huurwoningen van Alwel klaar om afgewerkt te worden.

In het tweede kwartaal van 2019 zijn deze veertien nieuwe duurzame huizen beschikbaar voor mensen met een lager inkomen.

Duurzaam en comfortabel

De eengezinswoningen van NUL76 zijn de eerste nul-op-de meter woningen die Alwel bouwt. Een nul-op-de-meter woning wekt ongeveer net zo veel energie op als een doorsnee gezin verbruikt. Dit betekent dat er bij normaal gebruik, geen energiekosten zijn. Dat komt onder andere door de duurzame warmtepomp, drielaags isolatieglas en zonnepanelen. Bewoners profiteren van een gezond binnenklimaat, een comfortabele, stille en tochtvrij huis en niet of nauwelijks stijgende energiekosten. De huurprijs en nieuwe huurders zijn nog niet bekend. Zodra Alwel de huizen aanbiedt, kunnen woningzoekenden via www.klikvoorwonen.nl reageren.

Bijzondere bouwmethode

Niet alleen de woningen, ook de bouwmethode is duurzaam en klimaatvriendelijk. De bouwdelen (fundering, vloeren, gevels, dak en trap) en units (badkamer, toilet, meterkast en installaties) worden in de fabriek gemaakt en op de bouwplaats gemonteerd. Dit scheelt in transport én tijd. De woningen zijn binnen één dag wind- en waterdicht en worden daardoor een stuk sneller opgeleverd dan bij een andere bouwmethode.

Duurzame ambitie

Om Nederland in 2050 CO2 neutraal te krijgen, onderneemt Alwel, naast het bouwen van deze nul-op-de-meter woningen, aankomende jaren meerdere stappen om haar huidige woningen te verduurzamen. Bijvoorbeeld door betere isolatie en de huizen gasloos te maken.

Meer woningen in Breda

De huurhuizen van NUL76 zijn heel welkom in Breda. De gemeente wil aankomende vier jaar 6000 woningen realiseren, zowel huur als koop, voor studenten, starters, middensegment, senioren én sociale huur.

Reacties

article
232195
De op één na laatste woning van nieuwbouwproject NUL76 staat. Vandaag plaatste wethouder Daan Quaars
https://breda.nieuws.nl/nieuws/232195/veertien-nieuwe-nul-op-de-meter-huurwoningen-in-geeren-zuid/
2019-01-10T10:48:11+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/55/2019/01/10215054/foto_Daan_kraan.jpg
Nieuws