Feestelijke buurttafel stimuleert ontmoeting in Brabantpark

Foto: WonenBreburg

Met de oplevering en verhuur van 62 sociale huurappartementen aan de Nieuwe Inslag, is de realisatie van dit gebied in Brabantpark door woningcorporatie WonenBreburg voltooid. De woonzorgvoorziening voor Stichting De Leystroom met 16 sociale huurappartementen, 64 zorgappartementen en een (zorg)centrum aan de Lage Kant zijn in een eerder stadium al opgeleverd.

Met een feestelijke buurttafel op donderdag 17 januari nodigde WonenBreburg de huurders en omwonenden uit elkaar te ontmoeten.

62 sociale huurappartementen

Met een huurprijs van circa 600 euro per maand zijn de 62 sociale huurappartementen aan de Nieuwe Inslag onderdeel van de Taskforce Betaalbaar Wonen. Gemeente Breda en de woningcorporaties hebben hierin afgesproken nieuwbouwwoningen te bouwen voor een sociale huurprijs. De twee- en driekamerappartementen (verdeeld over twee gebouwen, naar een ontwerp van Rienks Architecten) zijn door aannemer Huybregts Relou bovendien gasloos opgeleverd, dankzij de aansluiting op stadsverwarming.

Ontwikkeling gebied

Het gebied Lage Kant en Nieuwe Inslag is door WonenBreburg ontwikkeld in samenwerking met de gemeente Breda en in goed overleg in het stedenbouwkundig plan opgenomen. Er is veel aandacht geweest voor de invulling van groen en waterbeheer, wat een meerwaarde oplevert voor de woonkwaliteit van onze huurders. Daan Quaars, wethouder Bouwen en Wonen: “Deze ontwikkelingen zijn fantastisch. Het geeft een boost aan de wijk. En aan haar bewoners. De juiste woning op de juiste plek, betaalbaar en duurzaam. Er is een groot tekort in Breda aan sociale huur- en koopwoningen. Dit gat moet de komende jaren gedicht worden. Samen met partners in de stad zetten we hier onze schouders onder. Het is onze ambitie om 6.000 woningen op de teller erbij te hebben over vier jaar, waarvan 1.200 sociale huurwoningen. Zodat het voor iedereen fantastisch wonen is in Breda. Deze nieuwe woningen leveren daar een mooie bijdrage aan.”

Caroline Timmermans, directeur-bestuurder WonenBreburg: “We werken aan het verder uitbreiden van onze portefeuille met sociale huurwoningen. Er is veel vraag naar betaalbaar wonen voor kleine huishoudens; met deze oplevering komen er opnieuw ruim zestig geschikte woningen beschikbaar binnen de gemeente Breda. Daarnaast vinden we de leefbaarheid in onze buurten en wijken van groot belang. Onze huurders een prettig woonklimaat bieden, doen we niet alleen door betaalbare huurwoningen te realiseren – maar ook door ontmoeting aan te moedigen.”

Buurttafel in de Leystroom

Tijdens een feestelijke buurttafel op donderdag 17 januari in de Leystroom schoven bewoners aan om samen een hapje te eten. Op ongedwongen wijze maakten huurders en omwonenden kennis met elkaar en de buurt. Daarnaast was er ruimte voor de bewoners om Caroline Timmermans, directeur-bestuurder WonenBreburg en Daan Quaars, wethouder Bouwen en Wonen te interviewen.

Inge Nieuwenhuis, huurder: “Ik woonde al op de Nieuwe Inslag toen het besluit werd genomen de woningen te slopen. Direct heb ik aangegeven te willen terugkeren in eventuele nieuwbouw, omdat het hier zo prettig wonen is. Afgelopen zomer kreeg ik de sleutel van mijn nieuwe appartement, waar ik wederom zielsgelukkig ben. Niet alleen de woning is fijn, ook het contact met de medebewoners is direct goed. We hebben met een tiental bewoners een keer koffie gedronken om elkaar te leren kennen. Vanavond is een mooi moment om met meer wijkbewoners contact te leggen.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen