Drukke vrijdagavondspits door ijzel en sneeuw

Foto: Jack Janssen Fotografie

Mensen die vrijdagmiddag en -avond de weg opgaan, moeten oppassen voor sneeuwbuien en ijzel. De wegen kunnen erg glad worden. Daarvoor waarschuwt Weeronline. De avondspits zal naar verwachting extra druk zijn door de winterse buien, zo verwacht Rijkswaterstaat.

In het oosten en noordoosten kan de gladheid tot zaterdagochtend aanhouden. De boosdoener is een neerslaggebied dat vanaf vrijdag over Nederland trekt. Het uiterste westen van het land is aan het einde van de ochtend als eerste aan de beurt. De buien zullen daar vooral bestaan uit sneeuw. Het neerslaggebied trekt langzaam verder naar het oosten. In de provincies Friesland, Flevoland, Utrecht en Noord-Brabant valt een paar uur lang sneeuw.

In de loop van de dag gaat de sneeuw over in regen en is er kans op ijzel. Omdat de wegen nog ijskoud zijn van het winterse weer van afgelopen dagen kan de regen aan het wegdek vastvriezen.

Bron: ANP/ Nieuws.nl

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden