Dierenopvangcentrum: Kom jij met je klas langs om onze katten voor te lezen?

Foto: Pexels

Wisten jullie dat het van 23 januari tm 1 februari de Nationale voorleesdagen zijn? En dat er een kat centraal staat tijdens deze periode!

Prentenboek van het jaar 2019

En wel te weten de zwaarlijvige kater Harry. ‘Een huis voor Harry’ is dan ook verkozen tot het Prentenboek van het jaar 2019. Meer weten over de mooiste prentenboeken? Ga naar de site van de Nationale voorleesdagen.

Rust

Nu heeft Harry al een eigen huisje maar in z’n enthousiasme raakt hij de weg terug kwijt! Dit geldt helaas ook voor veel asielkatten. En om ze bij ons in de opvang tot rust te laten komen, ontvangen wij geregeld kinderen van basisscholen om ze voor te lezen. Goed voor de katten en voor de kinderen, want een dier wijst je nu eenmaal niet op je fouten en geniet alleen van de aandacht en de klanken. Kom jullie ook een keer langs met je klas of een klein groepje?

Het verhaal van Harry

Harry is een echte huiskater. Het liefst zit hij veilig binnen, maar als vlinder Vera hem uitnodigt om tikkertje te spelen, wil Harry wel. Hij rent steeds verder van zijn eigen vertrouwde huis, totdat hij verdwaalt. Hij komt allerlei onbekende huizen tegen en raakt in paniek. Gelukkig ontmoet Harry andere katten die hem de weg wijzen naar Vera.

Contact

Dierenopvangcentrum Breda
Oude Baan 60
4825 BL Breda
Tel: 076 – 57 12 712

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden