FvD en DENK willen in alle provincies meedoen

Foto: redactie

De partijen Forum voor Democratie en DENK willen bij de Provinciale Statenverkiezingen op 20 maart in alle twaalf de provincies meedoen. De Kiesraad heeft woensdag bekendgemaakt welke partijen zich hebben aangemeld.

Op vrijdag beslist het centraal stembureau in elke provincie welke partijen voldoen aan de voorwaarden en daadwerkelijk mogen meedoen. Dan worden ook de kandidatenlijsten vastgesteld.

Ook 50PLUS en de PVV hebben zich in alle provincies aangemeld. Dat geldt eveneens voor VVD, CDA, PvdA, GroenLinks, D66, SP, ChristenUnie en de Partij voor de Dieren. De SGP doet in negen van de twaalf provincies mee. De partij ontbreekt in Noord-Holland, Groningen en Limburg.

De islamitische partij NIDA wil in Noord-Holland en Zuid-Holland meedoen aan de verkiezingen. De hervormingsbeweging Code Oranje wil op de stembiljetten komen in Noord-Holland, Zuid-Holland, Gelderland en Noord-Brabant.

Bron: ANP / Nieuws.nl

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen