Themabijeenkomst ‘Vraag het de notaris’

Foto: Steunpunt informele zorg Breda

Mantelzorgers hebben te maken met wet- en regelgeving of sociaaljuridische zaken in de zorg voor hun naaste. Soms kan het nodig zijn om zaken officieel vast te laten leggen door de notaris.

Kandidaat-notaris Tiemen van Hassel van Seydlitz notarissen vertelt mantelzorgers er alles over tijdens de themabijeenkomst ‘Vraag het de notaris’ op dinsdagmiddag 19 februari van 13.30 – 15.30 uur. De bijeenkomst vindt plaats bij StiB op Heerbaan 100. Aanmelden kan via [email protected] of 076 750 32 00. Deelname is gratis.

Mantelzorgers krijgen deze middag informatie en advies over het testament, erfrecht en erfbelasting, over schenken en schenkingsrecht. Het levenstestament komt aan bod: wanneer is dit handig of nodig? Ook komt het voor dat mantelzorgers zaken willen regelen als hun naaste niet meer zelf kan beslissen. Denk daarbij aan wilsonbekwaamheid en het bespreken of vastleggen van volmachten. Wanneer is dat aan te raden, hoe werkt het en waarmee moet je rekening houden? Ook in situaties van dementie schetst de notaris de mogelijkheden. Er is tijdens de bijeenkomst ruimte om vragen te stellen. Mantelzorgers zijn van harte welkom.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen