Duurzaam Breepark installeert 3.648 zonnepanelen

Foto: BredaVandaag

Breepark zet in samenwerking met BOM Renewable Energie een grote stap in de verduurzaming van haar evenementencomplex. In totaal zijn 3.648 zonnepanelen bevestigd op het dak van het complex.

Woensdagochtend werd onder toeziend oog van dhr Martens (Breepark), dhr Lambrechts (Sunprojects) en wethouder Greetje Bos het laatste zonnepaneel geïnstalleerd.

Duurzame bedrijfsvoering

Initiatiefnemer en Algemeen Directeur van Breepark, Henry Martens is opgetogen: “Breepark is de grootste en nieuwste evenementenlocatie in het Zuiden van Nederland met een enorm divers aanbod waardoor iedereen kan doen wat hij of zij leuk vindt. Het complex is vorig jaar geopend en is gebouwd met de laatste innovaties waaronder LED verlichting in het gehele gebouw en een warmtepomp welke het complex aanstuurt op duurzame warmte. De evenementenhal, die ruimte biedt voor 13.000 bezoekers en is voorzien van de laatste nieuwigheden op gebied van licht, geluid en isolatie, heeft een dak groter dan een voetbalveld welke zich uitstekend leent als locatie voor een volgende stap in een duurzamere bedrijfsvoering: het installeren van 3.648 zonnepanelen.”

Breda CO2-neutraal in 2044

Het project betekent ook een substantiële bijdrage aan de duurzaamheidsambities van de Gemeente Breda om in 2044 CO2-neutraal te zijn; de zonnepanelen leveren een uitstootbesparing van ruim 500 ton CO2 per jaar. Wethouder Bos: “Energietransitie is een opgave waar we met elkaar voor staan. Om in 2044 in een duurzame stad te leven, is het noodzakelijk de komende tijd met z’n allen minder energie te verbruiken en over te schakelen over op duurzame energie. Ik waardeer de verantwoordelijkheid die Breepark hierin pakt. Deze 3.648 zonnepalen zijn een hele mooie stap op weg naar een duurzaam Breda.” Op jaarbasis gaat het project ruim
900.000 kWh aan groene stroom produceren. Dit staat gelijk aan circa 250 huishoudens.

BOM Renewable Energy is aandeelhouder in het zonnestroom project. Koen den Houting, Investment Manager: “De ambities van Breepark sluiten naadloos aan bij BOM Renewable Energy, welke een gedeelte van het benodigde kapitaal heeft verstrekt en heeft ondersteund met het opzetten van de financieringsstructuur.” Voor Hans Lambrechts van Sunprojects is het project ook geslaagd; “Voor ons als installateur is het heerlijk om te werken met bedrijven en gemeentes die ook snel vooruit willen met verduurzaming. Dat maakt dat grote projecten als deze toch snel en soepel kunnen verlopen.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen