Stormschade bedraagt ‘enkele miljoenen’

Foto: CC0/Public Domain

De zware storm die zondag huishield in vooral Noord-Brabant en Zeeland heeft naar schatting voor ,,enkele miljoenen” schade aangericht. Dat heeft een woordvoerder van het Verbond van Verzekeraars gezegd. ,,De storm was vrij lokaal en duurde relatief kort.”

Toch vielen er bomen op auto’s, waren daken ingestort en was er wateroverlast. Bij Interpolis kwamen maandagochtend vierhonderd meldingen van schade aan woonhuizen binnen, 236 procent meer dan op een normale dag, laat een woordvoerder weten.

Vanwege harde wind en harde windstoten gold zondagmiddag voor de provincies Zeeland, Zuid-Holland, Brabant en Limburg code oranje. Uit voorzorg werden winkelcentra ontruimd en werd de halve marathon in Den Haag afgelast. Op Eindhoven Airport bleven vliegtuigen aan de grond.

Het KNMI waarschuwde voor zware tot zeer zware windstoten van 100 tot 110 kilometer per uur uit westelijke richtingen, langs de zuidwestkust tot 120 kilometer per uur.

Bron: ANP/ Nieuws.nl

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen