Co-working space voor creatievelingen in Breda

Foto: Office Stories

Sinds kort is Breda een co-working space rijker, speciaal gericht op creatieve ZZP’ers. Bij Office Stories in de Verbeetenstraat kun je voor 1, 2 of 4 dagen per week een werkplek huren. Ook worden er regelmatig evenementen, trainingen en workshops georganiseerd.

Zowel door Office Stories zelf als door andere ondernemers. De ruimte kan namelijk ook volledig worden afgehuurd. Office Stories speelt zo in op het groeiend aantal creatieve ZZP’ers in Breda. De oprichtsters, Sylvia en Marit, zijn zelf creatieve ZZP’ers, maar hebben lang in loondienst gewerkt. Toen ze voor zichzelf begonnen misten ze al snel het kantoorleven.

Aandacht voor samenwerking en kruisbestuiving

Sparren en brainstormen met collega’s, van anderen leren, dat iemand even vraagt hoe de vakantie was… dat heb je niet als je alleen thuis of in koffietentjes werkt. Ze merkten dat zij zeker niet de enigen waren met dat gevoel. Van andere ZZP’ers hoorden ze regelmatig dat ze het soms eenzaam vonden om altijd alleen te werken. Daarom is er bij Office Stories veel aandacht voor samenwerking en kruisbestuiving.

Doordat er maximaal zo’n 25 werkplekken beschikbaar zijn ontstaat er gemakkelijk een hechte community. Op dit moment huren er onder andere designers, online strategen, marketeers, copywriters, journalisten en data-analysten. Die aanvullende expertises in de creatieve sector versterken het kantoorgevoel. Het voelt een beetje als een digitaal bureau, maar dan met heel veel vrijheid. Niemand zegt er namelijk iets van als er
iemand om 10 uur ‘s ochtends binnenkomt en om 4 uur ‘s middags de laptop weer dichtklapt.

Mede-oprichtster Marit: “Creatieve ideeën bedenk je bijna nooit alleen, juist als meerdere ideeën samenkomen ontstaan er echt mooie dingen. We merken dat nu al. Onze huurders gaan regelmatig even de meetingroom in voor een brainstormsessie, werken samen aan projecten en delen ervaringen tijdens de lunch. We krijgen regelmatig te horen dat huurders na een dag werken geïnspireerd naar huis zijn gegaan. Als je tijdens de lunch een idee of probleem deelt krijg je input van ondernemende, creatieve mensen die je vaak precies begrijpen. Omdat je allemaal in hetzelfde schuitje zit begrijp je elkaars struggles. Het opzoeken van andere ondernemers is niet alleen gezellig, het helpt je ook groeien als ondernemer.”

Gratis en vrijblijvend een proefdag

Je kunt bij Office Stories gratis een dag komen werken om te ervaren of het iets voor je is. Neem contact hiervoor op via de website van Office Stories.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden