Mantelzorger: hoe vol is jouw bordje?

Foto: StiB

Mantelzorgers verzetten bergen werk. Ze hebben vaak zelf niet door hoeveel. Terwijl inzicht in wat er allemaal op je bordje ligt, echt kan helpen. Zo weten mantelzorgers welke activiteiten energie kosten (en opleveren) en wie eventueel kan bijspringen. StiB helpt mantelzorgers graag dit inzicht te krijgen met BordjeVol. 

BordjeVol is een set kaarten met werkbladen, ontwikkeld door coöperatie Wehelpen. De methode helpt mantelzorgers spelenderwijs op weg. Het start met in kaart brengen van alle activiteiten. Het eindigt met een persoonlijk actieplan. Mantelzorgers hoeven BordjeVol niet alleen te doen. Iemand die precies weet hoe deze methode werkt, loopt samen met de mantelzorger de stappen door van BordjeVol. Dit duurt ongeveer anderhalf uur. Een week later neemt StiB contact op om nog eventuele vragen te beantwoorden.

Aan de slag met inzichten
BordjeVol brengt inzicht, inspiratie en helpt mantelzorgers om hun taken beter te organiseren. “Samen doorlopen is echt een plus. Ik kan er zelf gelijk mee aan de slag”. Deelnemers aan BordjeVol zijn enthousiast: “Het is heel gemakkelijk en ongelofelijk fijn om dit inzicht te krijgen.”

BordjeVol voor alle mantelzorgers in Breda

StiB gunt iedere mantelzorger een BordjeVol, want helder inzicht helpt om de zorg beter te organiseren en zo langer vol te houden. Kijk voor meer informatie op www.stib-breda.nl/bordjevol of bel Joyce Luijbregts via 076 750 32 00.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen