Feestweek 200 jaar Elisabeth

Foto: Pexels

Surplus locatie Elisabeth in Breda bestaat 19 april 200 jaar. 200 jaar rijke geschiedenis waarvan veel Bredanaars deel uit hebben gemaakt en aan bij  hebben gedragen. Om dit bijzondere jubileum te vieren is er een feestweek in het leven geroepen, van 14 tot en met 19 april. In deze week worden er tal van bijzondere activiteiten georganiseerd voor de bewoners van Elisabeth.

Activiteiten
In de feestweek vinden er uiteenlopende activiteiten plaats, waar alle bewoners van Elisabeth aan deel kunnen nemen. Op zondag 14 april opent de feestweek met een speciale viering. De rest van de week worden er bijzondere voorstellingen gegeven, komt er een circus langs, is er een kinderboerderij op locatie en wordt de week muzikaal aangekleed met diverse optredens in de Kapel van Elisabeth.

Symposium ‘Terug naar de toekomst’
Op dinsdag 16 april staan we tijdens een bijzonder symposium stil bij de rijke historie. Tijdens het symposium ‘Terug naar de toekomst’ zijn er twee inspirerende sprekers uitgenodigd. Historicus Herman Pleij neemt de gasten mee in de geschiedenis van de zorg, en innovator Menno Lanting vertelt over de mogelijkheden in de zorg in de toekomst. Er wordt ook stilgestaan bij de geschiedenis van Elisabeth in een verrassend intermezzo. Na een toespraak van burgemeester Paul Depla sluiten we de middag af met een toast en een receptie.

Van vroeger naar nu
Elisabeth heeft een rijke geschiedenis en is al 200 jaar verbonden met Breda en haar inwoners. Op 19 april 1819 werd het eerste gasthuis geopend aan de Haagdijk. 200 jaar later is Elisabeth nog steeds een begrip in Breda. Er is volop bedrijvigheid in Elisabeth. Naast het verpleeghuis is er ook een ontmoetingsplein, behandelcentrum, zijn er huurappartementen en zijn er ook kantoren gevestigd. In het moderne gebouw zijn nog steeds elementen aanwezig die de historie van Elisabeth laten zien, zoals de kapel en de oude boerderij in de tuin van Elisabeth.

'

Reacties

article
234872
Surplus locatie Elisabeth in Breda bestaat 19 april 200 jaar. 200 jaar rijke geschiedenis waarvan
https://breda.nieuws.nl/nieuws/234872/feestweek-200-jaar-elisabeth/
2019-04-15T09:50:54+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/55/2015/10/08180021/champagne-sparkling-wine.jpg
Nieuws