Bredanaars laten zich opsluiten voor Free a Girl

Foto: Free a Girl

Breda doet dit jaar voor het eerst mee met de actie Lock me Up van Stichting Free a Girl. Deelnemers uit Breda en omstreken laten zich in mei 12 uur lang opsluiten in een hokje. Van 13 tot en met 19 mei vindt dit plaats op het Van Coothplein.

Daarnaast zal er ook een hokje wisselend op andere locaties geplaatst worden, zoals bij Black & White Kafe, Van der Valk Princeville, Dok 19 en Tapasbar Plan B.

Lock me Up – Free a Girl

Free a Girl zet zich in voor de bevrijding van meisjes uit de prostitutie. Ieder jaar organiseert de stichting de actie Lock me Up – Free a Girl, waarbij mensen zich 12 uur lang laten opsluiten in een hokje van 1 x 2 meter met als doel meer meisjes te bevrijden. Iedere deelnemer zit tussen 13 en 19 mei op één dag 12 uur opgesloten.

Over Free a Girl

Free a Girl bevrijdt wereldwijd jonge meisjes uit gedwongen prostitutie. Daarnaast wordt er keihard gewerkt aan preventie, lobby & advocacy, rehabilitatie en de re-integratie van deze meisjes. De afgelopen 10 jaar heeft Free a Girl bijgedragen aan de bevrijding van meer dan 4.500 meisjes uit bordelen in Azië. In Nederland is Free a Girl partner in het project WATCHnederland dat strijdt tegen loverboy-praktijken.

Steunen

Bedrijven en particulieren die Team Breda willen steunen kunnen dit doen via de website Lockmeup.nl of contact opnemen met de regio-ambassadeurs Hans Bassing en Suzan van Tuil.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden