Newman-scholier Casper wint iPad met prijsvraag Game On regio Breda

Foto: FME

Maandag 20 mei en dinsdag 21 mei vond voor de eerste keer Game On regio Breda plaats. Tijdens deze manifestatie op de schaatsbaan in Breda zagen, deden, hoorden en ervaarden ruim 1.400 leerlingen en 150 docenten alles over technologie.

Bij 40 bedrijven uit de regio Breda voerden de leerlingen op vijf pleinen een grote diversiteit aan technische opdrachten uit. De leerlingen konden na het bezoek aan Game On regio Breda 2019 een prijsvraag invullen met allerlei technische vragen over de bezochte bedrijven en technieken. Ze maakten daarmee kans op een iPad.

Verraste reactie!

Vrijdag 7 juni kwam FME Business Development Manager Marco Kirsenstein, samen met Charlotte Groenhout (Top Techniek in Bedrijf regio West-Brabant) en Leonie van den Arend (IW Brabant-Zeeland) naar het Newman College in Breda. Het Newman College is bekend in de wereld van de techniek. Zij bieden Technasium (havo en vwo) en het Bèta Challenge Programma (mavo-leerlingen) aan, voor de creatieve leerlingen met veel belangstelling voor bètavakken en techniek. Decaan Charlotte Leijten pakte de uitnodiging voor de Game On techniekmanifestatie dan ook met beide handen aan. Dat juist één van haar leerlingen de prijs in ontvangst mocht nemen, was een enorme verrassing!

Tijdens het laatste mentoruur schreven de leerlingen een reflectie over hun ervaringen met de techniekmanifestatie. Marco, Leonie en Charlotte overvielen hen met een flitsbezoek, want in deze klas zat dé winnaar van de Game On prijsvraag. Casper Schelen (14), was verbaasd toen zijn naam werd genoemd. Deze jongen wist als enige leerling 15 van de 19 vragen goed te beantwoorden! Alle top 40 deelnemers aan de Game On prijsvraag hebben daarnaast een bioscoopbon ontvangen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden