Monkeys & Bananas zet stagiairs in als vrijwilliger bij StiB

Foto: Monkeys and Bananas

Met een paar uur van hun tijd maken vrijwilligers voor een ander een groot verschil. Dat ondervinden ook de stagiairs van marketingbureau Monkeys & Bananas in Breda. Het bureau geeft hen de kans om elke week een aantal uur aan vrijwilligerswerk te besteden.

Zo helpen de studenten mensen die dit hard nodig hebben. Voor henzelf is het een fijne afwisseling tijdens hun 40-urige werkweek, waarbij zij vooral achter het beeldscherm werken. Zes studenten gingen als vrijwilliger bij StiB aan de slag.

Waarde toevoegen

“Bij Monkeys & Bananas werken we veel met studenten”, vertelt Alain de Schutter, een van de twee eigenaren van het bureau. “Zij lopen stage of doen hun afstudeeronderzoek voor studies zoals Communicatie & Multimediadesign, Commerciële Economie of Small Business & Retail. Deze jonge mensen zijn vaak gevoelig voor stress: de werkdruk in de marketing is hoog. Wij werken voor bekende klanten. Dat is gaaf, maar kan ook voor stress zorgen.” Alain en zijn compagnon Jens van Hoof kwamen op het idee om hier iets tegenover te zetten. Ze wilden laten zien dat het om meer gaat dan winst. Nu geven zij hun stagiairs de keuze om een aantal uur per werkweek te besteden aan vrijwilligerswerk. Zo ging een aantal van hen bij StiB aan de slag als vrijwilliger. Zij ontlasten mantelzorgers bij hun zorgtaak, door hen even wat tijd voor zichzelf te geven. Alain: “Het geeft positieve energie. De verhalen die de studenten vertellen over hun vrijwilligerswerk zijn aanstekelijk. Het relativeert ook. Studenten komen bij mensen thuis die voor een zieke zorgen, bijvoorbeeld een dame met een blinde man. Jongeren van deze generatie willen overal bij zijn en niets missen. Ze denken er niet zo snel aan om in hun eigen tijd vrijwilligerswerk te gaan doen. Aan de andere kant willen ze ook waarde toevoegen. Op deze manier krijgen ze daarvoor de kans.”

Anderen inspireren

Alain: “Geld verdienen is vaak een doel op zich. Terwijl geld in principe een ruilmiddel is. Wij zien onze commerciële organisatie Monkeys and Bananas graag als middel om ook een hoger doel te bereiken en iets voor de maatschappij te betekenen. Om dat te bereiken én anderen te inspireren, hebben we stichting Kletsmajoor opgericht. Ik raad elk bedrijf aan, zijn stagiairs twee uur per week te geven om iets voor een ander te doen. Met stichting Kletsmajoor proberen we bedrijven enthousiast te maken voor deze aanpak.”

Jens (19) student Communicatie & Multimedia Design over het vrijwilligerswerk:
“Ik bezoek een 77-jarige vrouw die een TIA heeft gehad en halfzijdig verlamd is. Ik praat met haar of we doen een spelletje op de Ipad. Haar dochter zorgt 24/7 voor haar. Ik bezoek haar moeder om haar te ontlasten. Deze mevrouw heeft humor en is heel positief. Zelf heb ik een tante die 24/7 voor mijn nichtje met een beperking zorgt. Ik vind het dus normaal, maar ik weet ook hoe druk het is voor mantelzorgers en dat het zwaar kan zijn. De vrouw die ik bezoek vindt het gezellig als ik kom. Als zij blij is, geeft dat mij voldoening. Het is een kleine moeite die weinig tijd kost, maar die voor anderen hun dag kan maken.”

Vrijwilligerswerk bij StiB
Vrijwilligerswerk bij StiB biedt voor elk wat wils. Met een paar uur van je tijd maak je voor een mantelzorger een wereld van verschil. Meer informatie hierover is te vinden op www.stib-breda.nl/vrijwilligerswerk.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen