ZomerCircus van de Mantelzorg bij Avans Hogeschool

Foto: StiB

Op donderdagmiddag 15 augustus opent Avans Hogeschool om 13:30 uur haar deuren voor het vierde Circus van de Mantelzorg. Dit Circus vol praktische tips en trucs wordt speciaal georganiseerd voor iedereen die zorgt voor een ander. Ditmaal staat deze interessante inspiratiemiddag in zomerse festivalsferen met een breed scala aan presentaties en activiteiten.

Ook wethouder Gezondheid Miriam Haagh schuift aan om in gesprek te gaan met mantelzorgers.

Informatief festival in zomerse sferen

Ervaar zelf hoe het is om dementie te hebben met de speciale VR-bril, rijd een rondje op de Riksja van Zorg voor elkaar Breda of duo-fiets. Ontdek hoe vol je bordje als mantelzorger is en wie in je omgeving eventueel kunnen helpen. Neem een kijkje in de Wensambulance en laat je inspireren door de nieuwste technologische snufjes op zorggebied, zoals de Tovertafel of de Belevingstafel. Natuurlijk wordt de inwendige mens niet vergeten met verfrissende drankjes, ijsjes en een heuse barista. Aan de verschillende gesprekstafels kunnen mantelzorgers onder het genot van een verfrissend drankje ervaringen en tips uitwisselen. De informatiemarkt brengt mantelzorgers op de hoogte van mogelijkheden de zorg tijdelijk aan een ander over te dragen. Om half vijf valt het doek.

In gesprek met wethouder Miriam Haagh

Ook wethouder Gezondheid Miriam Haagh schuift aan. Samen met StiB vertelt ze mantelzorgers graag over wat er gebeurt op het gebied van mantelzorgondersteuning in Breda, op welke manier de gemeente het beleid vormgeeft en wat speerpunten zijn. Ook hoort ze graag verhalen uit de praktijk.

Speciaal voor jonge mantelzorgers

Speciaal voor jonge mantelzorgers staat er een lasergame op het programma. Het lasergamen vindt plaats in twee rondes: Ronde A voor kinderen t/m 12 jaar en Ronde B voor jongeren vanaf 12 jaar. Jonge mantelzorgers gaan de strijd met elkaar aan in het gebouw van Avans Hogeschool en ontmoeten andere jonge mantelzorgers tijdens deze speciale activiteit van het ZomerCircus.

  • Kijk voor het hele programma op www.stib-breda.nl/ en meld je online aan voor 8 augustus of via 076 750 32 00. Deelname is gratis.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden