Aanhoudende overlast Nightflight blijft de gemoederen bezighouden

Foto: SP Breda

Hostel Night Flight aan de Nijverheidssingel zorgt voor de omwonenden van de omstreden horeca gelegenheid al jaren voor overlast. De SP Breda komt wederom op voor de omwonenden nu blijft dat ook dit seizoen de regels van de exploitatie vergunning structureel overtreden worden.

Trays vol met bier die mee het hostel ingenomen worden, jongemannen die op een rijtje in de singel staan te pissen, groepen die luidruchtig rondom het hostel staan te zuipen, kapotte drankflessen op straat, het plak dak aan de achterzijde wat toch gebruikt wordt door gasten en een uitbaatster die onvoldoende toezicht houdt, als ze überhaupt al aanwezig is. Dat is volgens de SP nog steeds de situatie, ondanks dat het hostel al vaker om de vingers getikt is vanwege het niet houden aan de exploitatie vergunning.

“Wie dacht dat na de sluiting van een maand de uitbaatster Otero van hostel Nightflight haar leven zou beteren, komt bedrogen uit. De overlast voor omwonenden blijft onverminderd groot. Wekelijks constateren omwonenden dat de voorwaarden uit de exploitatievergunning nog altijd niet worden nageleefd.”, zo laat de SP het college weten en stelt de vraag wat er nog meer nodig is dan het jarenlang stelselmatig schenden van de voorwaarden uit de exploitatievergunning, om tot definitieve sluiting over te gaan.

Omwonenden ergeren zich groen en geel aan de leugens van Tina Otero. “Schoonmaakster Tina lapt werkelijk alle regels aan de laars. En niet alleen het gebruik van drank. Zelf blijft ze ook slapen, roken en alcohol consumeren binnen het hostel en geeft ze het verkeerde voorbeeld door hostelgasten op te stoken richting omwonenden. Naar de buitenwereld speelt ze de vermeende onschuld.”

Burgemeester Paul Depla heeft aangegeven opnieuw serieus naar de situatie te kijken.

Hostel Nightflight Breda

Jarenlange minachtig van de regels

Omwonenden van het hostel verbazen zich over het gebrek aan toezicht en handhaving ondanks eerdere toezeggingen. In een reactie laten de omwonenden weten: “Tot onze verbazing wordt niet alleen het hostel (om voor een ons niet bekende reden) gedoogd, maar wordt ook de constructie gedoogd waarbij Tina Otero op papier de verantwoordelijkheid heeft maar de heer Amosi aan de touwtjes trekt. Het is de heer Amosi die gaat over het ‘feitelijk voeren van de exploitatie’ zoals omschreven staat in de exploitatie vergunning. Hij is niet slechts de pandeigenaar in dit verhaal.”

De omwonenden wijzen tevens naar de zienswijze van 31 oktober 2012 en vragen zich af hoe ondanks deze inschatting de overlast zo lang moet duren. In deze zienswijze staat waar de gemeente met de komst van een hostel mogelijk mee te maken zou kunnen krijgen: openbaar dronkenschap, gevoel van onveiligheid bewoners, vernielingen en verloedering van de buurt.

Lees meer:

Nighflight Breda

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen