Ruimere voorwaarden Starterslening en Blijverslening

Foto: CC0/Public Domain

De Starterslening voor jongeren tot en met 35 jaar en de Blijverslening voor mensen die hun koopwoning levensloopbestendig willen maken, zijn uitgebreid.

Voor starters wordt de maximale aanschafprijs van de woning € 225.000, – om in aanmerking te komen voor een starterslening. Voor een nul-op-de-meter en/of energie neutrale woningwoning is dit € 240.000,-. Voor de Blijverslening is de inkomensgrens afgeschaft.

Daan Quaars, wethouder Wonen :’ De huizenprijzen zijn de afgelopen jaren sterk gestegen waardoor het voor starters steeds moeilijker werd om een eigen woning te kopen. Met het verhogen van de maximale aanschafprijs en het afschaffen van de 1%-regeling voor verkopers bieden we starters meer mogelijkheden een woning te kopen waar zij langer kunnen blijven wonen. We hopen hiermee de druk op de sociale en/of middeldure huurmarkt enigszins te verminderen”.

Door de inkomensgrens van de Blijverslening af te schaffen, komen ook mensen met een hoger inkomen nu voor deze lening in aanmerking. Het verschil tussen de Blijverslening en de nieuwe Verzilverlening is dat de Blijverslening kan worden aangevraagd door alle eigenaren van een koopwoning. De Verzilverlening kan alleen aangevraagd worden door mensen die maximaal over 10 jaar hun AOW-leeftijd bereiken. Bij de Blijverslening lost men direct maandelijks af. Aan de Verzilverlening is een inkomenssgrens van maximaal € 45.000,- gekoppeld. Deze lening wordt terugbetaald aan het einde van de looptijd.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden