Maak het verschil als vrijwilliger

Foto: StiB

Wie verschil wil maken voor een ander, op zoek is naar een nieuwe invulling voor vrije tijd of werkervaring wil opdoen, kan bij StiB terecht voor waardevol vrijwilligerswerk. Vrijwilligers bij StiB geven lucht aan mantelzorgers, die vaak langdurig zorgen voor hun naaste.

Vrijwilligers doen nieuwe vaardigheden op en ontmoeten nieuwe mensen.
Voor elk wat wils
Vrijwilligers van StiB nemen taken over van een mantelzorger, zodat deze even tijd voor zichzelf heeft. Een vrijwilliger maakt bijvoorbeeld een wandeling met een oudere man die dementie heeft. Biedt een luisterend oor aan een jonge vrouw die lijdt aan een chronische ziekte of pakt een terrasje met een man met niet-aangeboren hersenletsel. Het werk biedt voor elk wat wils en sluit aan bij de eigen wensen en mogelijkheden. Er is keuze uit een breed aanbod van vrijwilligerswerk. Ook voor op kantoor zoekt StiB regelmatig vrijwilligers.

Ronald bezoekt leeftijdsgenoten met dementie: “Ik ben erg tevreden met mijn werk als vrijwilliger. Het zijn echt gouden matches.” Jens: “De vrouw die ik bezoek vindt het gezellig als ik kom. Als zij blij is, geeft dat mij voldoening.” Ook uit wetenschappelijk onderzoek blijkt: vrijwilligerswerk maakt gelukkig!

Meer informatie & aanmelden
Vrijwilligers zijn van onschatbare waarde voor mantelzorgers. Slechts een paar uur van hun tijd maakt voor de mantelzorgers een wereld van verschil! Wie interesse heeft in vrijwilligerswerk bij StiB, kan contact opnemen voor een vrijblijvend gesprek via 076 750 32 00 of [email protected]. Of kijk voor meer informatie op www.stib-breda.nl/vrijwilligers.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen