Ginneken Gin: Gin met een vleugje Breda

Foto: Ginneken Gin

Bij diverse slijterijen en cafe’s is vanaf heden Ginneken Gin verkrijgbaar.

Een heerlijke frisse premium dry gin met een mix van ingrediënten uit de omgeving van het Ginneken; Het Mastbos, het Markdal en de ‘Paarse’ Heide. Ginneken Gin is een idee van de Bredase ondernemers Reijer van Kasteren en Tom Cosijn die vonden dat Breda wel toe was aan een eigen Gin merk. Ginneken qua naam en haar omgeving waren hiervoor een dankbare inspiratiebron. “We zijn begonnen met een lijst van zo’n 60 kruiden, bloemen, vruchten en andere botanicals die we na lang researchen verzameld hebben. Die lijst hebben we steeds concreter gemaakt en zijn we met onze distilleerder tot een bijzondere en smaakvolle combinatie gekomen.” aldus Reijer van Kasteren.

Tom Cosijn: “De eerste reacties van slijters en café eigenaren over de smaak zijn erg positief, we hopen dan ook dat we samen met hen Ginneken Gin verder op de kaart kunnen zetten.”

Hoe het smaakt? De geur van het bos komt je tegemoet. Een zachte smaak waar zoete tonen en kruidigheid samenkomen. De 42% geven Ginneken een vol mondgevoel en een aangename body. De afdronk houdt lang aan. Droog, kruidig en met een toon van dennennaald.

De prachtige flessen zijn onder andere te koop bij de Gall & Galls Bisschopshoeve, op de Haagijk en in in Ulvenhout.

Cookieinstellingen