Hoofdofficier Van der Voort vertrekt bij OM

Foto: Jack Janssen fotografie

Voormalig hoofdofficier Charles van der Voort van het parket Zeeland-West-Brabant verlaat eind deze maand het Openbaar Ministerie. In oktober vorig jaar legde hij zijn functie al neer na een extern onderzoek naar de cultuur binnen het parket. Daaruit bleek dat er sprake is van een slechte werksfeer en een gebrek aan transparantie.

Van der Voort heeft 30 jaar bij het OM gewerkt en diverse functies bekleed. Na het neerleggen van zijn functie in Breda was hij tijdelijk toegevoegd aan het Parket-Generaal. “Vanuit die positie is onderzoek gedaan naar en overleg gevoerd over een volgende functie. Gedurende dat overleg is Van der Voort tot de conclusie gekomen dat hij zijn loopbaan niet binnen het Openbaar Ministerie zal voortzetten”, aldus een toelichting.

Het rommelt al enige tijd binnen het OM. Eerder dit jaar verscheen het rapport van de commissie-Fokkens, die een reeks interne perikelen in de hogere regionen van het OM onderzocht. Aanleiding was een verzwegen liefdesaffaire tussen de twee voormalig hoofdofficieren Marc van Nimwegen (parket Rotterdam) en Marianne Bloos (functioneel parket). Vorige week werd bekend dat er onderzoek komt naar mogelijk strafbaar handelen van de twee.

Bron: ANP / Nieuws.nl

'

Reacties

article
237782
Voormalig hoofdofficier Charles van der Voort van het parket Zeeland-West-Brabant verlaat eind deze maand het
https://breda.nieuws.nl/nieuws/237782/hoofdofficier-van-der-voort-vertrekt-bij-om/
2019-08-05T17:38:56+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/55/2018/05/22213828/Gerechtsgebouw-2018-Breda-43.jpg
Nieuws