Nieuwe mantelzorggroepen voor mantelzorgers van mensen met dementie

Foto: StiB

Vaak voelen mantelzorgers van mensen met dementie of NAH zich alleen in de zorg voor hun naaste. Terwijl veel mantelzorgers met dezelfde vragen en onzekerheden te maken hebben. Het delen van ervaringen, dilemma’s en tips, helpt en geeft steun.

StiB organiseert daarom vanaf 5 september een cursus voor familie van mensen met dementie of NAH. Ook zijn er vanaf september twee nieuwe mantelzorggroepen in Zorgvilla Groot Brabant en Woonzorgcentrum Raffy. Meer informatie is te vinden op www.stib-breda.nl/agenda. Aanmelden kan ook telefonisch via 076 750 32 00.

Cursus voor familie van mensen met dementie of NAH

In deze cursus krijgen mantelzorgers informatie over dementie en NAH en advies over hoe zij het beste kunnen omgaan met hun familielid en de situatie. Er is veel ruimte om ervaringen uit te wisselen. Deelname kan helpen meer grip op de situatie te krijgen en kan de kans op overbelasting verkleinen. De cursus start op donderdagmiddag 5 september en bestaat uit vier bijeenkomsten. Kosten voor de cursus zijn € 25,-.

Mantelzorggroepen

Vanaf september starten er twee nieuwe mantelzorggroepen voor mantelzorgers van mensen met dementie. In deze groepen komen mantelzorgers die zorgen voor een naaste met dementie bij elkaar om ervaringen en tips uit te wisselen. Mantelzorgers zijn welkom op elke eerste maandagmiddag van de maand van 13:30 -15:00 uur in woonzorgcentrum Raffy, Bernard de Wildestraat 400 te Breda. Of op elke eerste dinsdagmiddag van de maand van 13:30 -15:00 uur in Zorgvilla Groot Brabant, Lange Bunder 7 te Bavel. Degene met dementie is ook welkom. Graag horen we vooraf of hij/zij komt, zodat we een aparte activiteit kunnen organiseren. Kijk voor alle mantelzorggroepen op www.stib-breda.nl/agenda. Deelname aan deze bijeenkomsten is gratis.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

0