Jubileumfeest 70 jaar Vliegveld Seppe met Breda Airport Run

Foto: Breda International Airport

Op 28 augustus 1949 opende het “Vliegveld Brabant”, dankzij het pionierswerk van Adrie (Campie) en Truus van Campenhout. Die eerste ontwikkeling met een grasstrip van amper 400 meter is inmiddels uitgegroeid naar Breda International Airport.

Een luchthaven met infrastructuur voor recreatief en klein zakelijk verkeer, die dit jaar 44.000 vliegbewegingen gaat accommoderen en waar, in 2018, met 17 landen non-stop verbindingen waren. Dat willen we vieren met de omgeving in het weekeinde van vrijdag 30 augustus tot en met zondag 1 september Met vertier voor jong en oud, is iedereen welkom en het is vrij entree.

Breda Airport Run

Vrijdagmiddag om 17.00 uur opent het vliegveld haar poorten in de aanloop naar de eerste Breda Airport Run. Enkele honderden lopers zullen een parcours afleggen op de luchthaven, gevolgd door een afterparty tot 23.00 uur. Iedereen is welkom om in te schrijven (tot 29 augustus) en natuurlijk om aan te moedigen. De organisatie is in handen van de loopverenigingen Midsummerrun uit Bosschenhoofd en AVO’83 uit Oudenbosch. Tussen 17.00 uur en 19.00 uur zijn er rondvluchten met de Antonov-2, de grootste tweedekker ter wereld, mogelijk.

Zaterdag is het vliegveld geopend van 10.00 uur – 17.00 uur. Er zijn diverse luchtvaart activiteiten, maar ook een klassieke autorit die start en eindigt op de luchthaven en wordt georganiseerd door de Brabantse Oldtimer Vereniging. FORZE Delft is aanwezig om alles uit te leggen over de waterstof-elektrisch aangedreven Formule 1 raceauto, die de studenten van de TU Delft ontwikkelen, en inmiddels ook testen op Breda Airport. Zij zijn aanwezig met een eerder prototype en een race simulator, zodat iedereen het zelf ook een keer kan proberen.

Het hoogtepunt van zaterdag is het Rotary Aviation Event van Rotary Halderberge-Seppe. Vanaf 15.00 uur worden de gasten ontvangen in het Vliegend Museum Seppe en kunnen genieten van allerlei luchtvaartactiviteiten tot zonsondergang. Ballonopstijgingen, zweefvliegen, parachutespringen, klassieke vliegtuigen maken daar onderdeel van uit. Deelnemers aan dit event worden verwend met een diner met verse mosselen, direct uit Yerseke.

Ticketverkoop

Tickets zijn verkrijgbaar via de website van Rotary Halderberge-Seppe. Tickethouders zijn verzekerd van een parkeerplaats op het vliegveld. De opbrengsten van het Rotary Aviation Event gaan naar de Stichting Leergeld
Noord West Brabant, die zich inzet voor de ondersteuning van kinderen, waar men het thuis niet breed heeft.

Zondag is het vliegveld geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur. Wederom met een diversiteit aan luchtvaart activiteiten, maar ook de Dag der Proeven van de Oldtimer Vrienden Club Roosendaal. De Dag der Proeven omvat autoritten met klassieke auto’s van en naar Vliegveld Seppe, maar ook de “Proeven” ter plaatse. De Belgisch-Limburgse MG Club maakt een tussenstop met circa 70 deelnemers. De Antonov 2 vliegt deze dag weer rondvluchten.

De inwendige mens wordt verzorgd door onder meer foodtrucks en inzet van lokale horeca. Er is voldoende parkeerplaats voor minder valide bezoekers. Het vliegveld is gratis toegankelijk. Ingang aan de Pastoor van Breugelstraat. Er is voldoende parkeergelegenheid, middels bebording aangegeven. Het 70 jaar Seppe weekeinde is een gezamenlijke activiteit van Breda Airport, organisaties op het vliegveld, lokale en regionale verenigingen en ondernemers.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden