Antwerpse moeders met Moederkesdag in Breda

Foto: Lars de Nijs, Wildschieters

Vijftien Antwerpse moeders vierden hun Moederdag in Breda. Ze lieten zich, samen met hun zoon of dochter, verwennen met een luxe lunch bij Bobbi’s Bar en kregen bovendien een ‘gouden’ goodiebag,
gevuld door Bredase ondernemers. Ook voor de ‘kinderen’ was er een tasje met inhoud.

Met deze sympathieke Moederdagactie bracht Citymarketing Breda de stad extra onder de aandacht in Antwerpen. De organisatie selecteerde de vijftien winnaars via een gerichte Facebookactie in Antwerpen. Daarop werd enthousiast gereageerd door Antwerpenaren die hun moeder een fijne dag Breda gunden. Voor en na de lunch genoten de winnaars op eigen gelegenheid van een heerlijk bezoek aan Breda.

‘Moederkesdag’

Al sinds 1913, nog voordat in de rest van Europa Moederdag werd gevierd, eert de provincie Antwerpen op 15 augustus, de feestdag van OLV Hemelvaart, zijn moeders. Ook toen rond de jaren ’20 de tweede zondag in mei internationaal werd ingevoerd als Moederdag, bleef voor Antwerpse moeders 15 augustus dé dag.

Op 15 augustus brengen veel Vlamingen traditioneel een bezoek aan Breda. OLV Hemelvaart geldt in België als officiële feestdag. Veel Belgen profiteren dan van het feit dat Breda die dag wél open is.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen