Medewerkers van de opleiding Toerisme zetten zich in voor goede doel

Foto: Betrokken Ondernemers Samen voor Breda

De afgelopen week hebben 65 medewerkers van de opleiding Toerisme van Breda University of Applied Sciences de handen uit de mouwen gestoken in het kader van hun maatschappelijke betrokkenheid voor Het Kasteel.

BUas werknemers hielpen bij uiteenlopende klussen op en rond het terrein van de school zoals; daktrimmen schoonmaken, buitenbanken verven, bomen en struiken snoeien en overige werkzaamheden op het terrein.
Het Kasteel in de wijk IJpelaar is een school voor speciaal onderwijs met leerlingen in de leeftijd van tot 4 tot 12 jaar. Paul Kerkhofs, directeur het Kasteel: ‘Op Het Kasteel werken we met een groot team (150 personen). We begeleiden hier kinderen die het net even zwaarder hebben, fysiek of op het gebied van leren. Onze leerlingen werken op Het Kasteel in een heel veilige omgeving, waarin ze van fouten die ze af en toe maken vooral leren. Er heerst hier op Het Kasteel een prachtig pedagogisch klimaat waardoor ze in de ochtend breed lachend binnenkomen en gelukkig ook weer lachend de bus in gaan naar huis. Het Kasteel is voor hen een tweede thuis met een fantastisch gedreven team om hen iedere dag een stapje verder te helpen’.

Breda University voor Applied Sciences (voorheen NHTV) is een middelgrote, niet-particuliere instelling voor hoger onderwijs in de richtingen: Built Environment, Facility, Games, Hotel, Leisure & Events, Logistics, Media en Tourism. BUas bereidt studenten op haar nieuwe campus voor op een internationale carrière. Wesley Put, Teammanager Tourism BUas: ‘Het voelt goed om iets te kunnen betekenen voor een
ander en in slechts één ochtend het verschil met een grote groep collega’s te kunnen maken. Daarnaast is het goed voor de teambuilding en de onderlinge sfeer aan het begin van een nieuw studiejaar’.

BUas is sinds een groot aantal jaren partner van Betrokken Ondernemers Breda en vroeg de Stichting om voor hen een goede match te maken. Daarop heeft de stichting contact gelegd met het Kasteel. Het project dat hieruit voortkwam sluit goed aan bij de gemeenschappelijke kernwaardes en kerndoelstellingen op het gebied van educatie die beide onderwijsorganisaties delen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden