Gemeente Breda bevestigt deelname wietexperiment

Foto: Publiek domein

Het kabinet heeft Breda geselecteerd als één van de gemeenten voor de landelijke pilot gesloten coffeeshopketen.

Burgemeester Paul Depla: “Eindelijk gaan we stappen zetten om afscheid te nemen van het halfslachtige gedoogbeleid dat Nederland kent. Ik ben blij dat Breda meedoet aan het experiment. Bredase coffeeshops zijn dan niet langer afhankelijk van een illegale markt die wordt gedomineerd door meedogenloze criminelen.”

Wietexperiment van 4 jaar

De proef duurt 4 jaar, zo laat de gemeente weten. Zodra de proef start, kunnen de acht Bredase coffeeshops hun voorraad verkrijgen bij telers die onder toezicht van de landelijke overheid staan. Telers kunnen zich vestigen in iedere gemeente in het land.

De voorbereidingen nemen waarschijnlijk 1,5 jaar tijd in beslag. Volgens Paul Depla is die periode belangrijk om de cannabis te laten voldoen aan de eisen van de consument: “Om het experiment tot een succes te maken, is het belangrijk dat de wiet concurreert met het huidige aanbod in de shops. Op prijs én kwaliteit. Als we dat niet doen, ontstaat er straathandel en overlast in wijken. Daarom pleit ik voor een zorgvuldige voorbereiding van het experiment met telers, coffeeshops en consumenten.” Ook gaan de deelnemende gemeenten de komende tijd intensief in gesprek met het ministerie om juridische ondersteuning, toezicht en handhaving en communicatie over de wietproef goed te regelen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden