StiB doet er alles aan om vrijwilligerswerk tot een succes te maken

Foto: StiB Breda

Mantelzorgers zorgen vaak lange tijd intensief voor hun naaste. Om hen wat lucht te geven, is het fijn als iemand een paar uur per week de zorgtaken thuis over kan nemen. Als vrijwilliger bij StiB zorg je hier voor. Het maakt dat mantelzorgers de batterij weer even kunnen opladen. Daar maak je niet alleen de ander blij mee, maar ook jezelf!

Je doet nieuwe vaardigheden op en komt in contact met mensen, die anders nooit zou ontmoeten. Naast de inzet bij mensen thuis, zijn er nog veel meer mogelijkheden het verschil voor mantelzorgers te maken. Het werk sluit aan bij jouw wensen en mogelijkheden.

Voor elk wat wils
Als vrijwilliger maak je bijvoorbeeld een wandeling met een oudere man die dementie heeft. Je biedt een luisterend oor aan een jonge vrouw die lijdt aan een chronische ziekte of pakt een terrasje met een man met niet-aangeboren hersenletsel. Dat geeft lucht aan hun mantelzorgers, die vaak langdurig zorgen voor de ander. Ook zijn er mogelijkheden op kantoor zoals vrijwillig consulent of Razende Reporter, waarbij je verhalen van mantelzorgers ophaalt uit de stad. Als vrijwilliger heb je de keuze uit een breed aanbod.

Scholing & begeleiding
StiB doet er alles aan om het vrijwilligerswerk tot een succes te maken. Dat blijkt ook uit het NOV-keurmerk ‘Vrijwillige Inzet Goed Geregeld’, wat StiB mag voeren. Het is dé officiële en publieke bevestiging dat het vrijwilligersbeleid goed in elkaar zit en StiB goede begeleiding en scholing biedt. Dit maakt het werk ook interessant voor herintreders en mensen die een carrière-switch overwegen en zich nieuwe vaardigheden willen aanleren. Voordat nieuwe vrijwilligers aan de slag gaan, ontvangen ze een basiscursus. Door het jaar heen zijn er interessante themabijeenkomsten, masterclasses en intervisiebijeenkomsten.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden