André Kuipers opent nieuwe Winford Academy

Foto: Speakers Academy

Astronaut André Kuipers opent de nieuwe Winford Academy aan het Stationsplein. Op 10 september geeft hij een college aan de eerste lichting leerlingen van de particuliere middelbare school. Kuipers zal ook de opening van de school verzorgen.

Wetenschappers van de toekomst
Kuipers geeft de kersverse leerlingen dinsdag les over wetenschap, techniek en ruimtevaart. “Hier zitten onze toekomstige technici en wetenschappers. Zij zijn in de toekomst heel hard nodig om de mensheid vooruit te brengen en oplossingen te vinden voor de uitdagingen waarvoor we staan met onze planeet. Met mijn verhaal over ruimtevaart laat ik zien dat techniek overal in zit en dat wetenschap heel leuk is”, blikt de astronaut vooruit op zijn college.

Volgens directeur Jos van Peperstraten maakt de school optimaal gebruik van digitalisering: “Zonder dat we op contacturen tussen docent en leerling bezuinigen. We bieden volledig onderwijs op maat, geheel volgens de nieuwste inzichten van de VO-raad. Techniek en wetenschap komen in alle schoolrichtingen terug.” De directeur vindt het dan ook ‘geweldig’ dat Kuipers bij de opening zijn kennis deelt met leerlingen.

Tweejarige brugklas
De Winford Academy is een particuliere school voor vmbo- havo- en vwo-leerlingen. De school wil onderscheidend zijn met maatwerk, kleinschaligheid en een tweejarige brugklas. Ook krijgen de leerlingen geen huiswerk. Volgens de website van de Winford-scholen richten ze zich ook op kinderen die gebaat zijn bij veel persoonlijke aandacht, zoals leerlingen met dyslexie, ADD of hoogbegaafdheid.

De school zal door Kuipers worden geopend om 17:30 uur, in het bijzijn van de eerste leerlingen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden