Informatiemarkt slechtziend- en blindheid op de Heerbaan

Foto: Pexels

Nu Breda door de Europese Commissie is uitgeroepen tot meest toegankelijke Europese stad, is het de hoogste tijd om ook de mogelijkheden voor slechtziende en blinde mensen goed op de kaart te zetten.

Daarom houdt Visio Breda in samenwerking met verschillende organisaties op 5 oktober 2019 van 10 tot 16 uur aan de Heerbaan 14-40 een informatiemarkt over slechtziend- en blindheid.

Ervaringen uitwisselen

Aan de uitgebreide informatiedag met en voor mensen met een visuele beperking doen onder meer belangenorganisaties en verschillende leveranciers van hulpmiddelen mee. De bezoekers kunnen ervaringen uitwisselen, kennis delen, workshops volgen en zich informeren over diensten en producten. De organisatoren willen op de kaart zetten wat er voor mensen met een visuele beperking te krijgen en te beleven is in Breda en omgeving. Het wordt een dag waar voor mensen met een visuele beperking van alles te ontdekken valt.

Slimme hulpmiddelen

Met de informatiemarkt wordt alvast een voorschot genomen op de landelijke Week van de Toegankelijkheid, die twee dagen later begint. In verschillende workshops, bijvoorbeeld over revalidatiemogelijkheden, stoelmassage en over slechtziend bergbeklimmen, komt de toegankelijkheid uitgebreid aan bod. Ook zijn er slimme domoticaproducten en hulpmiddelen te zien en uit te proberen.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u bellen met Visio Revalidatie & Advies Breda op nummer 088 – 585 87 00 of mailen naar [email protected]. Vooraf aanmelden voor deze informatiemarkt is niet nodig.

Datum  5 oktober 2019
Locatie:  Koninklijke Visio, Heerbaan 14-40 Breda
Tijd:  10.00 – 16.00 uur

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden